COVID UTÁNI FIGYELEM CSOMAG GYERMEKEKNEK

Tegyél tudatosan gyermeked teljes felépüléséért!

A Covid utáni Figyelem csomagunk a laborvizsgálat mellett komplex kardiológiai vagy pulmonológiai vizsgálattal egészül ki, így alaposabb áttekintést tesz lehetővé: a szülők képet kapnak a gyermek terhelhetőségéről, valamint fény derülhet a fertőzés esetleges szövődményeire is. Ez a csomag személyes szakorvosi konzultációt és fizikai vizsgálatot is tartalmaz. Miután elkészül a kiterjesztett laborvizsgálat eredménye, sor kerül a fizikális és eszközös kardiológiai vagy pulmonológiai szakvizsgálatra.

49 000 Ft

Doktor24 Cityzen Egészségközpont
1134 Budapest, Váci út 37.  I.emelet

Doktor24 Multiklinika
1112 Budapest, Koszorúslány u. 1. A. ép.

Nagylabor: Teljes vérkép, vércukor, süllyedés, TSH, LDL- Koleszterin, HDL- Koleszterin, összkoleszterin, triglicerid, karbamid, kreatinin, GOT, GPT, Gamma GT, alk.foszfatáz, billirubin, Na, K, Mg, összfehérje, Albumin, vas, ferritin, transzferrin, teljes vizeletvizsgálat +üledék, D-dimer, Troponin – szívizom károsodás vizsgálata (TnT), C reaktív fehérje (CRP), Vörösvértest süllyedési sebesség (We), Kreatin-kináz (CK), CK-MB – Kreatin-Kináz-MB
Laktat-dehidrogenaz (LDH)

A szív elektromos tevékenységét papírszalagra rajzolt görbék formájában jeleníti meg. Vizsgálható vele a percenkénti szívverések száma, azok szabályossága, a szív ingerképzése, ingervezetése, ritmuszavarok, ingervezetési zavarok, a szívizomzat oxigénhiánya, károsodása. Számos egyéb kórállapot mellett információt ad többek között a szívet alkotó kamrák falának nagyságáról, de az alkalmazott gyógyszerek szívműködést befolyásoló hatásairól vagy azok nemkívánatos mellékhatásairól is. Noha különösebb előkészületre nincs szükség, közvetlenül a vizsgálat elvégzése előtti fizikai terhelés (pl. felmenetel a lépcsőn) megváltoztathatja a görbét. Pár perc pihenés után azonban a szív ismét nyugalmi állapotába kerül.

A pulzoximéter egy rendkívül egyszerű, általában kis méretű, műanyag borítású diagnosztikai eszköz, melyet az ujjára csíptetve tud használni a páciens. Segítségével gyorsan és könnyedén mérhető a vér oxigéntelítettsége és az aktuális pulzus.

A gyermekek fizikális vizsgálatának célja, hogy meghatározza az aktuális egészségi állapotot (pl. szervi eltérés nem áll fenn) illetve a gyógyulási folyamat menetét.

Az ultrahangvizsgálat fájdalommentes diagnosztikai eljárás, mellyel különféle ízületi, újszülött- és csecsemőkorban idegrendszeri, belgyógyászati, endokrinológiai, illetve urológiai és nőgyógyászati problémák vizsgálhatók a felmerülő tünetcsoportnak és a jelentkezésük területének megfelelően.

Az eredményeket gyermekgyógyász szakembereink részletesen értékelik, szükség esetén írásbeli javaslatokat tesznek további vizsgálatokra.

SZŰRŐCSOMAG IDŐPONTFOGLALÁS