COVID UTÁNI KOMPLEX BIZTONSÁG CSOMAG

Ha az egészségedről van szó, menj biztosra!

A fertőzés utáni felépülés során egyeseknek súlyos, sok esetben hónapokig elhúzódó szövődményekkel kell megküzdeniük. A fokozott kardiológiai, belgyógyászati és pulmonológiai kockázat miatt ebben a csomagban kardiológiai szakorvosi vizsgálat, EKG, szívultrahang, tüdőgyógyászati szakorvosi vizsgálat, mellkasröntgen és a légzésfunkció-vizsgálat is az alapos kivizsgálás része.

A vizsgálat, amelyre minimum 3 héttel a fertőzést igazoló mintavételt követően, legalább 5 napja láztalan és tünetmentes pácienseinknél történik, antigén teszttel indul, majd laborvizsgálattal ellenőrizzük a rizikófaktor értékeket. Ez a laborvizsgálat komplex tájékoztatást ad az esetleges véralvadási problémákról, a szív- és érrendszer érintettségről, valamint a szervezet általános állapotáról is. Ez a laborvizsgálat komplex tájékoztatást ad az esetleges véralvadási problémákról, a szív- és érrendszer érintettségről, valamint a szervezet általános állapotáról is.

Ez után a szív- és a tüdőfunkciók alapos ellenőrzése következik. A csomag részeként komplex egészségkonzultáció keretében gyakorlott szakembereink felmérik, hogy a vírus a testi tüneteken túl hagyott-e, olyan feldolgozásra váró lelki nyomot, ami útjába állhat a gyógyulásnak, és annak, hogy a páciens teljes életet éljen.

115 000 Ft

Doktor24 Cityzen Egészségközpont
1134 Budapest, Váci út 37.  I.emelet

Doktor24 Multiklinika
1112 Budapest, Koszorúslány u. 1. A. ép.

Nagylabor: Teljes vérkép, vércukor, süllyedés, TSH, LDL- Koleszterin, HDL- Koleszterin, összkoleszterin, triglicerid, karbamid, kreatinin, GOT, GPT, Gamma GT, alk.foszfatáz, billirubin, Na, K, Mg, összfehérje, Albumin, vas, ferritin, transzferrin, teljes vizeletvizsgálat +üledék, D-dimer, Troponin – szívizom károsodás vizsgálata (TnT), C reaktív fehérje (CRP), Vörösvértest süllyedési sebesség (We), Kreatin-kináz (CK), CK-MB – Kreatin-Kináz-MB
Laktat-dehidrogenaz (LDH)

Az eredményeket belgyógyász szakembereink részletesen értékelik, szükség esetén írásbeli javaslatokat tesznek további vizsgálatokra.

A szív elektromos tevékenységét papírszalagra rajzolt görbék formájában jeleníti meg. Vizsgálható vele a percenkénti szívverések száma, azok szabályossága, a szív ingerképzése, ingervezetése, ritmuszavarok, ingervezetési zavarok, a szívizomzat oxigénhiánya, károsodása. Számos egyéb kórállapot mellett információt ad többek között a szívet alkotó kamrák falának nagyságáról, de az alkalmazott gyógyszerek szívműködést befolyásoló hatásairól vagy azok nemkívánatos mellékhatásairól is. Noha különösebb előkészületre nincs szükség, közvetlenül a vizsgálat elvégzése előtti fizikai terhelés (pl. felmenetel a lépcsőn) megváltoztathatja a görbét. Pár perc pihenés után azonban a szív ismét nyugalmi állapotába kerül.

A pulzoximéter egy rendkívül egyszerű, általában kis méretű, műanyag borítású diagnosztikai eszköz, melyet az ujjára csíptetve tud használni a páciens. Segítségével gyorsan és könnyedén mérhető a vér oxigéntelítettsége és az aktuális pulzus.

Kardiológiai vizsgálataink alkalmasak a szív- és érrendszeri, illetve kardiovaszkuláris megbetegedések, többek között a mellkasi panaszok (koszorúér betegségek), magas vérnyomás problémák, billentyű betegségek, ritmuszavarok, az agyi érkatasztrófa, a perifériás artéria-elzáródás betegség tisztázására.

Toggle tartalom

A szívstruktúrák és funkció objektív értékelésére a legalkalmasabb. Ezzel a vizsgálattal tudjuk elkülöníteni a szisztolés és diasztolés szívelégtelenséget. Az ún. Doppler-echocardiográfia során a teljes hemodinamikai megítélés lehetősége adott: a billentyű-elégtelenségek, a szűkületek, a nyomás és a perctérfogat értékek mérése.

A légzésfunkció vizsgálata siprométer segítségével történik. Ez egy speciális készülék, ami egy egyszer használatos szájcsutora segítségével az orvos utasításai szerinti légzésvizsgálatot végez. A készülék számítógéphez csatlakoztatva megjeleníti a mért értékeket, és összeveti az azonos nemű,korú, testsúlyú, és testmagasságú személytől várt légzési értékkel, és a vizsgálat személy által produkált értékekkel együtt jeleníti meg ezeket. 

Olyan röntgenfelvétel, amely a mellkasi szervek – elsősorban a tüdők, a szív, a nagyerek, a bordák és a rekeszizom – árnyékát és e szervek bizonyos eltéréseit ábrázolja. Így például a tüdőgyulladás, tüdődaganatok, TBC, tüdőtágulat, mellkasi folyadékgyülem, szívbetegség következtében kialakuló kisvérköri pangás, légmell, stb. A páciensnek félmeztelenre vetkőzve kell beállnia a röntgenkészülékbe, a mellkasát a filmet tartó ernyőnek nyomva. Az asszisztens megkéri, hogy vegyen nagy levegőt, tartsa vissza a lélegzetét és ne mozogjon. Ekkor készíti el a röntgenfelvételt.

Az eredményeket belgyógyász szakembereink személyesen értékelik, szükség esetén javaslatokat tesznek további vizsgálatokra, illetve orvosi összefoglaló szakvéleményt készítenek

SZŰRŐCSOMAG IDŐPONTFOGLALÁS