ÉRRENDSZERI SZŰRŐCSOMAG

Érrendszeri szűrőcsomagunk olyan célzott vizsgálatokat tartalmaz, amelyek segítenek megelőzni a súlyos érrendszeri problémák kialakulását, illetve már meglévő tünetek esetén támpontot nyújtanak a kezelésben.

Kinek ajánljuk?

  • Akik kockázati tényezőkkel rendelkeznek (cukorbetegség, magas koleszterinszint, magas vérnyomás, dohányzás, örökletes hajlam)
  • Akik tünetekkel rendelkeznek (éjszakai lábikragörcsök, alsó végtagok bedagadása, duzzanata)

 

A vizsgálatokkal kapcsolatos fontos tudnivalók:

  • Vizsgálatra érkezés: éhgyomorra
  • Időtartam: 30 perc
  • Ajánlott gyakoriság: évente
  • Korhatár: 40 év felett, illetve panasz, pozitív kórelőzmény esetén
  • Nőknek és férfiaknak egyaránt

65 000 Ft

Doktor24 Multiklinika
1112 Budapest, Koszorúslány u. 1. A. ép.

Laboratóriumi vizsgálatok elemei: kvalitatív és kvantitatív vérkép, vörösvértest-süllyedés, vércukor, karbamid, kreatinin, nátrium, kálium, GOT, GPT, GGT, bilirubin, alkalikus-foszfatáz-ALP), összkoleszterin, LDL-koleszterin, HDL koleszterin

Az angiológiai vizsgálat célja a vér- és nyirokkeringés, valamint az érrendszer állapotának feltérképezése, az ezeket érintő elváltozások diagnózisa, nyomon követése és kezelése. Angiológiai szakvizsgálatra akkor van szükség, ha érrendszeri megbetegedésre utaló tünetek jelentkeznek, illetve ha a páciensek olyan alapbetegségekkel rendelkeznek (például cukorbetegség vagy magas vérnyomás), amelyek szövődményeként károsodhat az érrendszer. Ennek korai felismerése és időben megkezdett kezelése rendkívül fontos mind az életminőség, mind az életkilátások javítása szempontjából. Az angiológus szakorvos szerepe kulcsfontosságú a megelőzésben, a kezelésben és az egyes műtéteket követő utógondozásban.

A Doppler-vizsgálat egy non-invazív (testüregbe be nem hatoló) orvosi vizsgálat, amely az erekben levő vér átfolyását képes magas frekvenciájú ultrahanggal mérni. A hagyományos ultrahang csak hanghullámokat használ a képalkotáshoz, amivel nem lehet mérni a vér folyását, ezért van szükség Doppler-vizsgálatra az erek állapotfelméréséhez.

SZŰRŐCSOMAG IDŐPONTFOGLALÁS