FEJFÁJÁS SZŰRŐCSOMAG

Ha fáj, foglalkozz vele!

Gyakori fejfájást nemcsak a stressz, a kialvatlanság, vagy az időjárásra való érzékenység okozhatja, hanem szervi problémák is. Fejfájás szűrőcsomagunk olyan vizsgálatokat tartalmaz, amelyekkel a leggyakoribb szervi okok felderíthetők.

Kinek ajánljuk? A következő tünetek esetén:

  • visszatérő fejfájás,
  • magas vérnyomás,
  • szédülés,
  • egyensúlyzavar,
  • mozgáskoordinációs zavar.

 

A vizsgálatokkal kapcsolatos fontos tudnivalók:

  • Vizsgálatra érkezés: éhgyomorra
  • Időtartam: 1 óra
  • Ajánlott gyakoriság: évente vagy panasz esetén
  • Korhatár: korhatár nélkül
  • Fiataloknak, nőknek és férfiaknak egyaránt

47 000 Ft

Doktor24 Cityzen Egészségközpont
1134 Budapest, Váci út 37.  I.emelet

Laboratóriumi vizsgálatok elemei: kvalitatív és kvantitatív vérkép, vörösvértest-süllyedés, vércukor, karbamid, kreatinin, nátrium, kálium, GOT, GPT, GGT, bilirubin, alkalikus-foszfatáz-ALP), összkoleszterin, LDL-koleszterin, HDL koleszterin

Neurológiai betegségek gyakran járnak valamilyen fájdalommal járnak, mint például a fejfájás, az alvászavar, de akár a gerinc-, hát- és a nyakfájdalom, az isiász, illetve a különböző ízületi panaszok is lehetnek neurológiai betegség jelei. A probléma forrásának megtalálásához nagyon fontos, hogy a páciens beszámoljon olyan, érzékszerveit érintő állapotváltozásairól, mint a megváltozott szaglás, látás, hallás az egyensúly érzékelése.

A vizsgálat alkalmával a látásélesség, a szem elülső 1/3 részének (szemhéjak, könnyszervek, kötőhártya, szaruhártya, elülső szemcsarnok, szivárványhártya, pupilla, szemlencse) tanulmányozására, az egyes rétegek átlátszóságának/sűrűségének, vastagságának, mélységének meghatározására, az esetleges szaruhártya hámsérüléseinek kimutatására, a könnyfilm stabilitásának vizsgálatára és kiegészítő lencsékkel a csarnokzug, az üvegtest és a szemfenék vizsgálatára kerül sor. A vizsgálat során a beteg a gép (réslámpa) egyik oldalán foglal helyet, míg szemben ül a vizsgáló orvos. A vizsgálat után néhány óráig fényérzékeny lehet a szem, különösen, ha pupillatágító cseppeket kapott. Ez befolyásolhatja a látást, a gépkocsivezetést!

A szív elektromos tevékenységét papírszalagra rajzolt görbék formájában jeleníti meg. Vizsgálható vele a percenkénti szívverések száma, azok szabályossága, a szív ingerképzése, ingervezetése, ritmuszavarok, ingervezetési zavarok, a szívizomzat oxigénhiánya, károsodása. Számos egyéb kórállapot mellett információt ad többek között a szívet alkotó kamrák falának nagyságáról, de az alkalmazott gyógyszerek szívműködést befolyásoló hatásairól vagy azok nemkívánatos mellékhatásairól is. Noha különösebb előkészületre nincs szükség, közvetlenül a vizsgálat elvégzése előtti fizikai terhelés (pl. felmenetel a lépcsőn) megváltoztathatja a görbét. Pár perc pihenés után azonban a szív ismét nyugalmi állapotába kerül.

SZŰRŐCSOMAG IDŐPONTFOGLALÁS