NŐK 40 ALATT SZŰRŐCSOMAG

Figyelj az egészségedre!

Az emlők és a méh rendszeres ellenőrzése már fiatalabb korban is fontos. Komplex nőgyógyászati szűrőcsomagunk segít gondoskodni egészséged megőrzéséről és az esetleges problémák időben történő felfedezéséről.

Kinek ajánljuk?

  • 40 éves kor alatti nőknek

 

A vizsgálatokkal kapcsolatos fontos tudnivalók:

  • Vizsgálatra érkezés: éhgyomorra
  • Időtartam: 1 óra
  • Ajánlott gyakoriság: évente
  • Korhatár: 40 éves kor alatt
  • Nőknek

59 000 Ft

Doktor24 Cityzen Egészségközpont
1134 Budapest, Váci út 37.  I.emelet

Doktor24 Multiklinika
1112 Budapest, Koszorúslány u. 1. A. ép.

Laboratóriumi vizsgálatok elemei: kvalitatív és kvantitatív vérkép, vörösvértest-süllyedés, vércukor, karbamid, kreatinin, nátrium, kálium, GOT, GPT, GGT, bilirubin, alkalikus-foszfatáz-ALP), összkoleszterin, LDL-koleszterin, HDL koleszterin

A vizsgálat előtt a páciens és az orvos átbeszéli a páciens kórtörténetét, az orvos felveszi az anamnézist. A vizsgálat során a nőgyógyász szakorvos a hüvelyt manuálisan és ultrahanggal is megvizsgálja. Az orvos a vizsgálat során a citológiához is kenetet vesz.

A hüvely ultrahangos vizsgálatával a nőgyógyász szakorvos feltérképezi – a manuális vizsgálatnál alaposabban – a hüvely, a méh és a petefészkek állapotát.

A képalkotó diagnosztika egyik leggyakrabban használt módszere az ultrahang vizsgálat. Ez a módszer káros hatások nélkül, pontosan és gyorsan ad képet az emberi lágyszövetekről. Az ultrahang vizsgálat segítségével számos betegség felismerhető, illetve kizárható – így akár szűrővizsgálatként is eredményesen alkalmazható. A nálunk elvégzett ultrahang vizsgálat után szakorvosi leletet állítunk ki, igény szerint pedig ki is nyomtatjuk a leletanyagot.

A HPV a bőrön és a nyálkahártyán okozhat elváltozásokat. A világon a legelterjedtebb szexuális úton terjedő vírus, melynek valamely típusával a szexuálisan aktív nők és férfiak csaknem 80 százaléka legalább egyszer megfertőződik élete során. A HPV fertőzés különösen a nőkre veszélyes, hiszen a méhnyakrák kialakulásában egyes, magas kockázati szintű vírusok játszanak jelentős szerepet. A HPV 16 és 18 a megbetegedések csaknem 70 százalékáért felelős. A vírusok többsége nem okoz tüneteket, és a megfelelően működő immunrendszer a fertőzéstől számított 1-2 éven belül általában legyőzi, vannak azonban olyan egyéb hajlamosító tényezők (dohányzás, egészségtelen táplálkozás, mozgásszegény életmód), melyek rontják ennek esélyeit.

SZŰRŐCSOMAG IDŐPONTFOGLALÁS