Poszt-CovidKomplex biztonság

Poszt-Covid Komplex Biztonság Csomag

Covid utáni szűrőcsomagok – Biztonságban Covid után is!

A koronavírus hatásai egyénileg nagyon eltérőek lehetnek az egészségre gyakorolt hatás tekintetében, függetlenül attól, hogy enyhe vagy súlyos tünetekkel zajlott-e a fertőzés. Különösen fontos odafigyelni a test jelzéseire, ugyanis a fertőzés okozta szövődmények hosszabb ideig is lappanghatnak a szervezetben, miközben folyamatosan rombolhatják az egészséget.

Ha ezek a szövődmények felderítetlenül maradnak, akkor a koronavírus-fertőzésen átesettek akár olyan tartósabb egészségkárosodást is szenvedhetnek, amelyek a legtöbb esetben egyszerű vizsgálatokkal megelőzhetőek lettek volna.

A Doktor24 szakemberei három, olyan professzionális szűrőcsomagot állítottak össze, amelyekkel egyszerűen gondoskodhatunk Covid utáni biztonságunkról.

Kinek ajánljuk?

A fertőzés utáni felépülés során egyeseknek súlyos, sok esetben hónapokig elhúzódó szövődményekkel kell megküzdeniük. A fokozott kardiológiai, belgyógyászati és pulmonológiai kockázat miatt ebben a csomagban kardiológiai szakorvosi vizsgálat, tüdőgyógyászati szakorvosi vizsgálat, EKG, szívultrahang, a mellkasröntgen és a légzésfunkció-vizsgálat is az alapos kivizsgálás része.

Az eredményeket kardiológus és pulmonológus szakorvosaink értékelik, szükség esetén javaslatokat tesznek további vizsgálatokra, illetve egészségtervet állítanak össze a teljes gyógyuláshoz.

Az ajánlott alapszűrések elvégzésén túl felderítjük és értékeljük a szövődményeknek leginkább kitett területek állapotát.

 

MIKOR ÉRDEMES SZŰRŐVIZSGÁLATRA JELENTKEZNI?

A Komplex Biztonság Csomag részeként, minimum 3 héttel a fertőzés lefolyása után, a hatósági házi karantén hivatalos feloldását követően, legalább egy hete  tünetmentes pácienseinknél Covid specifikus laborvizsgálattal ellenőrizzük a rizikófaktor értékeket. Ez a vizsgálat komplex tájékoztatást ad az esetleges véralvadási problémákról, a szív- és érrendszer érintettségéről, valamint a szervezet általános állapotáról is.

Ha szeretnéd megtudni, hogy kialakult-e szervezetedben az immunitás a koronavírussal szemben, érdeklődj kiegészítő immunitás laborvizsgálatunkról, mely tartalmazza az ehhez szükséges IgM és IgG szűréseket!

TEGYÉL TUDATOSAN A TELJES FELÉPÜLÉSÉÉRT!

A Poszt-Covid Komplex Biztonság Csomag tartalma:

  • Antigén gyorsteszt
  • Covid specifikus laborcsomag 
  • Kardiológiai vizsgálat
  • Pulmonológiai vizsgálat
  • EKG vizsgálat
  • Szívultrahang
  • Légzésfunkció vizsgálat
  • Mellkasröntgen
  • Pulzoximetria
Járóbeteg ellátási áraink 2.000 Ft egészségügyi adminisztrációs díjat tartalmaznak, melyet megjelenésenként számítunk fel, így ha egy napon több vizsgálat történik, a díj akkor is csak egy alkalommal kerül számlázásra.

A szűrőcsomag ára:

122.000 Ft

+36 1 44 33 200

A vizsgálatok leírása

Covid specifikus laborcsomag

Nagylabor: Teljes vérkép, vércukor, süllyedés, TSH, LDL- Koleszterin, HDL- Koleszterin, összkoleszterin, triglicerid, karbamid, kreatinin, GOT, GPT, Gamma GT, alk.foszfatáz, billirubin, Na, K, Mg, összfehérje, Albumin, vas, ferritin, transzferrin, teljes vizeletvizsgálat +üledék, D-dimer, Troponin – szívizom károsodás vizsgálata (TnT), C reaktív fehérje (CRP), Vörösvértest süllyedési sebesség (We), Kreatin-kináz (CK), CK-MB – Kreatin-Kináz-MB

Laktat-dehidrogenaz (LDH)

 

Kardiológiai vizsgálat, szívultrahanggal

A szívstruktúrák és funkció objektív értékelésére a legalkalmasabb. Ezzel a vizsgálattal tudjuk elkülöníteni a szisztolés és diasztolés szívelégtelenséget. Az ún. Doppler-echocardiográfia során a teljes hemodinamikai megítélés lehetősége adott: a billentyű-elégtelenségek, a szűkületek, a nyomás és a perctérfogat értékek mérése.

 

EKG vizsgálat

A szív elektromos tevékenységét papírszalagra rajzolt görbék formájában jeleníti meg. Vizsgálható vele a percenkénti szívverések száma, azok szabályossága, a szív ingerképzése, ingervezetése, ritmuszavarok, ingervezetési zavarok, a szívizomzat oxigénhiánya, károsodása. Számos egyéb kórállapot mellett információt ad többek között a szívet alkotó kamrák falának nagyságáról, de az alkalmazott gyógyszerek szívműködést befolyásoló hatásairól vagy azok nemkívánatos mellékhatásairól is. Noha különösebb előkészületre nincs szükség, közvetlenül a vizsgálat elvégzése előtti fizikai terhelés (pl. felmenetel a lépcsőn) megváltoztathatja a görbét. Pár perc pihenés után azonban a szív ismét nyugalmi állapotába kerül.

Pulzoximetria

A pulzoximéter egy rendkívül egyszerű, általában kis méretű, műanyag borítású diagnosztikai eszköz, melyet az ujjára csíptetve tud használni a páciens. Segítségével gyorsan és könnyedén mérhető a vér oxigéntelítettsége és az aktuális pulzus.

Mellkasröntgen

Olyan röntgenfelvétel, amely a mellkasi szervek – elsősorban a tüdők, a szív, a nagyerek, a bordák és a rekeszizom – árnyékát és e szervek bizonyos eltéréseit ábrázolja. Így például a tüdőgyulladás, tüdődaganatok, TBC, tüdőtágulat, mellkasi folyadékgyülem, szívbetegség következtében kialakuló kisvérköri pangás, légmell, stb. A páciensnek félmeztelenre vetkőzve kell beállnia a röntgenkészülékbe, a mellkasát a filmet tartó ernyőnek nyomva. Az asszisztens megkéri, hogy vegyen nagy levegőt, tartsa vissza a lélegzetét és ne mozogjon. Ekkor készíti el a röntgenfelvételt.

 

Pulmonológiai vizsgálat

A vizsgálati és diagnosztikai eredmények kiértékelését foglalja magában, melyet tüdőgyógyász szakorvos végez.

Légzésfunkciós vizsgálat

A légzésfunkció vizsgálata siprométer segítségével történik. Ez egy speciális készülék, ami egy egyszer használatos szájcsutora segítségével az orvos utasításai szerinti légzésvizsgálatot végez. A készülék számítógéphez csatlakoztatva megjeleníti a mért értékeket, és összeveti az azonos nemű,korú, testsúlyú, és testmagasságú személytől várt légzési értékkel, és a vizsgálat személy által produkált értékekkel együtt jeleníti meg ezeket. 

Megszakítás