Poszt-CovidKiemelt figyelem kardiologiával

Poszt-Covid Kiemelt Figyelem Kardiológiával gyermekeknek

Covid utáni szűrőcsomagok – Biztonságban Covid után is!

A koronavírus hatásai egyénileg nagyon eltérőek lehetnek az egészségre gyakorolt hatás tekintetében, függetlenül attól, hogy enyhe vagy súlyos tünetekkel zajlott-e a fertőzés. Különösen fontos odafigyelni a test jelzéseire, ugyanis a fertőzés okozta szövődmények hosszabb ideig is lappanghatnak a szervezetben, miközben folyamatosan rombolhatják az egészséget. 

Ha ezek a szövődmények felderítetlenül maradnak, akkor a Covidon átesett gyerekek akár olyan tartósabb egészségkárosodást is szenvedhetnek, amelyek a legtöbb esetben egyszerű vizsgálatokkal megelőzhetőek lettek volna.

A Doktor24 szakemberei négy, olyan professzionális szűrőcsomagot állítottak össze, amelyekkel egyszerűen gondoskodhatunk gyermekünk Covid utáni biztonságáról.

 

Mit kínál a Kiemelt Figyelem kardiológiával Csomag?

Az ajánlott alapszűrések elvégzésén túl felderítjük és értékeljük a szövődményeknek leginkább kitett területek állapotát.

A csomag a Covid specifikus laborvizsgálaton túl,  -mely komplex tájékoztatást ad az esetleges véralvadási problémákról, a szív- és érrendszer érintettségéről, valamint a szervezet általános állapotáról- komplex kardiológiai vizsgálattal egészül ki, így alaposabb áttekintést tesz lehetővé.

A szülők képet kapnak a gyermek terhelhetőségéről, valamint fény derülhet a fertőzés esetleges szövődményeire is. Ez a csomag személyes szakorvosi konzultációt és fizikai vizsgálatot is tartalmaz. Miután elkészül a Covid specifikus laborcsomag eredménye, sor kerül a fizikális és eszközös kardiológiai szakvizsgálatra. 

A teljes felépüléshez vezető úton az első lépés gyermekek esetében is a szervezet egészségi állapotának felmérése, illetve annak megállapítása, hogy a vírus hagyott-e maga után olyan testi szövődményt, ami akadályozhatja a teljes gyógyulást.

 

MIKOR ÉRDEMES SZŰRŐVIZSGÁLATRA JELENTKEZNI?

A csomag elvégzéséhez, minimum 4 héttel a fertőzés lefolyását követően, a hatósági házi karantén hivatalos feloldását követően, legalább 3 napja láztalan és tünetmentes gyermekeknél  kerülhet sor.

KINEK AJÁNLJUK?

  • Azoknak a gyermekeknek, akiknél súlyos, kórházi kezelést igénylő formában zajlott le a fertőzés.
  • Akiknél fertőzést követően a 1 hónap múlva is fokozott fáradékonyság, aluszékonyság, bágyadtság, kedvtelenség tapasztalható.
  • Azoknak a szülőknek akik bizonyosságot szeretnének kapni gyermekük egészsége felől, és megnyugtató számukra egy több szakterületre kiterjedő vizsgálatcsomag.

Ha szeretnéd megtudni, hogy gyermeke szervezetében kialakult-e az immunitás a Koronavírussal szemben, érdeklődj kiegészítő immunitás laborvizsgálatunkról, mely tartalmazza az ehhez szükséges IgM és IgG szűréseket!

A vérvétel előtt lehetőség van Emla gél használatára, ami segít a tűszúrás okozta fájdalmat enyhíteni. Ebben az esetben viszont 1 órát várni kell a vérvétel előtt, amíg a gél kifejti hatását.

Tegyél tudatosan gyermeked teljes felépüléséért!

A Covid utáni Kiemelt Figyelem kardiológiával csomag tartalma:

  • Covid specifikus laborcsomag
  • Gyermek kardiológiai szakorvosi vizsgálat, szívultrahanggal
  • EKG vizsgálat
  • Pulzoximetria
Járóbeteg ellátási áraink 2.000 Ft egészségügyi adminisztrációs díjat tartalmaznak, melyet megjelenésenként számítunk fel, így ha egy napon több vizsgálat történik, a díj akkor is csak egy alkalommal kerül számlázásra.

 

A szűrőcsomag ára:

52.000 Ft

+36 1 44 33 200

A vizsgálatok leírása

Covid specifikus laborcsomag

Nagylabor: Teljes vérkép, vércukor, süllyedés, TSH, LDL- Koleszterin, HDL- Koleszterin, összkoleszterin, triglicerid, karbamid, kreatinin, GOT, GPT, Gamma GT, alk.foszfatáz, billirubin, Na, K, Mg, összfehérje, Albumin, vas, ferritin, transzferrin, teljes vizeletvizsgálat +üledék, D-dimer, Troponin – szívizom károsodás vizsgálata (TnT), C reaktív fehérje (CRP), Vörösvértest süllyedési sebesség (We), Kreatin-kináz (CK), CK-MB – Kreatin-Kináz-MB

Laktat-dehidrogenaz (LDH)

Az eredményeket belgyógyász szakembereink részletesen kiértékelik, és a vizsgálatot követően 2-3 napon belül e-mailen küldik ki.

 

Kardiológiai szakorvosi vizsgálat

Szívultrahang

A szívstruktúrák és funkció objektív értékelésére a legalkalmasabb. Ezzel a vizsgálattal tudjuk elkülöníteni a szisztolés és diasztolés szívelégtelenséget. Az ún. Doppler-echocardiográfia során a teljes hemodinamikai megítélés lehetősége adott: a billentyű-elégtelenségek, a szűkületek, a nyomás és a perctérfogat értékek mérése.

EKG vizsgálat

A szív elektromos tevékenységét papírszalagra rajzolt görbék formájában jeleníti meg. Vizsgálható vele a percenkénti szívverések száma, azok szabályossága, a szív ingerképzése, ingervezetése, ritmuszavarok, ingervezetési zavarok, a szívizomzat oxigénhiánya, károsodása. Számos egyéb kórállapot mellett információt ad többek között a szívet alkotó kamrák falának nagyságáról, de az alkalmazott gyógyszerek szívműködést befolyásoló hatásairól vagy azok nemkívánatos mellékhatásairól is. Noha különösebb előkészületre nincs szükség, közvetlenül a vizsgálat elvégzése előtti fizikai terhelés (pl. felmenetel a lépcsőn) megváltoztathatja a görbét. Pár perc pihenés után azonban a szív ismét nyugalmi állapotába kerül.

Pulzoximetria

A pulzoximéter egy rendkívül egyszerű, általában kis méretű, műanyag borítású diagnosztikai eszköz, melyet az ujjára csíptetve tud használni a páciens. Segítségével gyorsan és könnyedén mérhető a vér oxigéntelítettsége és az aktuális pulzus.

Megszakítás