Poszt-CovidKiemelt figyelem pulmonológiával

Poszt-Covid Kiemelt Figyelem Pulmonológiával gyermekeknek

Covid utáni szűrőcsomagok – Biztonságban a Covid után is

A koronavírus hatásai egyénileg nagyon eltérőek lehetnek az egészségre gyakorolt hatás tekintetében, függetlenül attól, hogy enyhe vagy súlyos tünetekkel zajlott-e a fertőzés. Különösen fontos odafigyelni a test jelzéseire, ugyanis a fertőzés okozta szövődmények hosszabb ideig is lappanghatnak a szervezetben, miközben folyamatosan rombolhatják az egészséget.

A Doktor24 szakemberei négy, olyan professzionális szűrőcsomagot állítottak össze, amelyekkel egyszerűen gondoskodhatunk gyermekünk Covid utáni biztonságáról.

Mit kínál a Poszt-Covid Kiemelt Figyelem Pulmonológiával Csomag?

A csomag a Covid specifikus laborvizsgálaton túl,  -mely komplex tájékoztatást ad az esetleges véralvadási problémákról, a szív- és érrendszer érintettségéről, valamint a szervezet általános állapotáról- komplex pulmonológiai vizsgálattal egészül ki, így alaposabb áttekintést tesz lehetővé: a szülők képet kapnak a gyermek terhelhetőségéről, valamint fény derülhet a fertőzés esetleges szövődményeire is.

Ha ezek a szövődmények felderítetlenül maradnak, akkor a Covidon átesett gyerekek akár olyan tartósabb egészségkárosodást is szenvedhetnek, amelyek a legtöbb esetben egyszerű vizsgálatokkal megelőzhetőek lettek volna.

Ez a csomag személyes szakorvosi konzultációt és fizikai vizsgálatot is tartalmaz. Miután elkészül a Covid specifikus laborcsomag eredménye, sor kerül a fizikális és eszközös pulmonológiai szakvizsgálatra.

TEGYÉL TUDATOSAN GYERMEKED TELJES FELÉPÜLÉSÉÉRT!

 

MIKOR ÉRDEMES SZŰRŐVIZSGÁLATRA JELENTKEZNI?

A csomag elvégzéséhez, minimum 4 héttel a fertőzés lefolyását követően, a hatósági házi karantén hivatalos feloldását követően, legalább 3 napja láztalan és tünetmentes gyermekeknél  kerülhet sor.

KINEK AJÁNLJUK?

  • Azoknak a gyermekeknek, akiknél súlyos, kórházi kezelést igénylő formában zajlott le a fertőzés.
  • Akiknél fertőzést követően a 1 hónap múlva is fokozott fáradékonyság, aluszékonyság, bágyadtság, kedvtelenség tapasztalható.
  • Azoknak a szülőknek akik bizonyosságot szeretnének kapni gyermekük egészsége felől, és megnyugtató számukra egy több szakterületre kiterjedő vizsgálatcsomag.

Ha szeretnéd megtudni, hogy gyermeke szervezetében kialakult-e az immunitás a koronavírussal szemben, érdeklődj kiegészítő immunitás laborvizsgálatunkról, mely tartalmazza az ehhez szükséges IgM és IgG szűréseket!

A vérvétel előtt lehetőség van Emla gél használatára, ami segít a tűszúrás okozta fájdalmat enyhíteni. Ebben az esetben viszont 1 órát várni kell a vérvétel előtt, amíg a gél kifejti hatását.

 

A Poszt-Covid Kiemelt Figyelem pulmonológiával csomag vizsgálatai:

  • Covid specifikus laborcsomag
  • Pulmonológiai szakvizsgálat
  • Pulzoximetria
  • Légzésfunkció vizsgálat
Járóbeteg ellátási áraink 2.000 Ft egészségügyi adminisztrációs díjat tartalmaznak, melyet megjelenésenként számítunk fel, így ha egy napon több vizsgálat történik, a díj akkor is csak egy alkalommal kerül számlázásra.

A szűrőcsomag ára:

52 .000 Ft

+36 1 44 33 200

A vizsgálatok leírása

Covid specifikus laborcsomag

Nagylabor: Teljes vérkép, vércukor, süllyedés, TSH, LDL- Koleszterin, HDL- Koleszterin, összkoleszterin, triglicerid, karbamid, kreatinin, GOT, GPT, Gamma GT, alk.foszfatáz, billirubin, Na, K, Mg, összfehérje, Albumin, vas, ferritin, transzferrin, teljes vizeletvizsgálat +üledék, D-dimer, Troponin – szívizom károsodás vizsgálata (TnT), C reaktív fehérje (CRP), Vörösvértest süllyedési sebesség (We), Kreatin-kináz (CK), CK-MB – Kreatin-Kináz-MB

Laktat-dehidrogenaz (LDH)

Az eredményeket belgyógyász szakembereink részletesen kiértékelik, és a vizsgálatot követően 2-3 napon belül e-mailen küldik ki.

Pulmonológiai szakorvosi vizsgálat

A gyermek tüdőgyógyászat a légúti, valamint az allergiás és immunológiai betegségek felderítésében, diagnosztizálásában, illetve kezelésében nyújt segítséget. 

Poszt-covid tünetek közé tartozhat többek között a köhögés,  légszomj, és nehézlégzés, melynek diagnosztizálásával és kezelésével kapcsolatban fontos, hogy mielőbb pulmonológus szakorvos segítségét kérjük.

Pulzoximetria

A pulzoximéter egy rendkívül egyszerű, általában kis méretű, műanyag borítású diagnosztikai eszköz, melyet az ujjára csíptetve tud használni a páciens. Segítségével gyorsan és könnyedén mérhető a vér oxigéntelítettsége és az aktuális pulzus.

Légzésfunkciós vizsgálat (spirometria)

A légzésfunkció vizsgálata siprométer segítségével történik. Ez egy speciális készülék, ami egy egyszer használatos szájcsutora segítségével az orvos utasításai szerinti légzésvizsgálatot végez. A készülék számítógéphez csatlakoztatva megjeleníti a mért értékeket, és összeveti az azonos nemű,korú, testsúlyú, és testmagasságú személytől várt légzési értékkel, és a vizsgálat személy által produkált értékekkel együtt jeleníti meg ezeket. 

Megszakítás