Sajtóközlemény

Doktor24 Multiklinika: kategóriateremtő magánkórház nyílt Budapesten

2022. január 5.

Átfogó járóbeteg-ellátás, sebészeti központ és piacvezető ortopédiai centrum a Doktor24 hárommilliárd forintból létrehozott magánkórházában

  • Multiklinika: prevenció, diagnosztika, szűrés, 35 szakterületen átfogó gyermek- és felnőtt-járóbetegellátás, 34 kórházi ágyas fekvőbetegközpont, rehabilitáció
  • Integrált, sokszakmás sebészeti ellátás 4 sugárvédett műtőben
  • Piacvezető ortopédiai centrum: 16 specialista, évi 5000 végtagsebészeti műtét a Multiklinikán és a tatai Kastélypark Klinikán
  • Emblematikus hazai szakemberek, Nyugat-Európában gyakorlatot szerzett orvoscsapat, komplex diagnosztikai, terápiás és rehabilitációs módszerek

Budapest, 2021. szeptember 23. – 3000 négyzetméteren, a Budapest One irodaház kifejezetten erre a célra kialakított szintjein világszínvonalú orvoscsoporttal, átfogó fekvő- és járóbeteg-ellátással nyitja meg kapuit a legújabb hazai magánkórház, a Doktor24 Multiklinika – jelentették be a vállalatcsoport mai sajtótájékoztatóján. A mintegy 3 milliárd forintos beruházással megvalósult Multiklinikával a Doktor24 létrehozta a hazai magánegészségügyi szektor – műtéti kapacitását és szakmai hátterét tekintve – egyaránt piacvezető ortopédiai centrumát is. A Doktor24 most megnyitott zászlóshajója a cégcsoport negyedik fővárosi szolgáltatási helyszíne, amely elhelyezkedésének köszönhetően – két autópálya, illetve országos autóbusz- és vasútvonalak csomópontjában – a dinamikusan terjeszkedő vállalat országos hálózatépítésének is meghatározó tényezője lesz.
A hazai piac egyik vezető privát egészségügyi szolgáltatója, a Doktor24 a főváros nyugati kapujában, az Etele Pláza szomszédságában nyitotta meg Magyarország legújabb, komplex ellátást nyújtó magánkórházát. A diagnosztikát és prevenciós szolgáltatásokat is kínáló, felnőtt- és gyermekjáróbeteg-ellátó központ, valamint az integrált, sokszakmás sebészeti fekvőbetegközpont a Budapest One irodaház kifejezetten erre a célra tervezett, csúcstechnológiával felszerelt szintjein nyílt meg. A Multiklinika teljes beruházási költsége mintegy 3 milliárd forint volt, ebből 278 millió forint vissza nem térítendő támogatást a Külgazdasági és Külügyminisztérium nyújtott.

„Olyan multiklinikát akartunk építeni, amely Bostonban, Hamburgban vagy akár Szingapúrban is megállná a helyét. Ezért a legkiválóbb magyar specialisták mellett amerikai és nyugat-európai szakembereket kértünk fel arra, hogy mutassák meg nekünk kategóriateremtő iparági fejlesztéseiket, példaértékű megoldásaikat. Mi pedig ezekre támaszkodva hoztuk létre az ország egyik legmodernebb magánkórházát.” – fogalmazott Lancz Róbert, a Doktor24 Medicina Zrt. vezérigazgatója.

A vezérigazgató hozzátette, hogy a Doktor24 Multiklinika koncepciója az angolszász országok gyakorlatát követi: 35 szakterületen látnak el gyermekeket és felnőtteket. Az ügyfeleket végigkísérik a teljes betegúton, a prevenciótól a rehabilitációig. A 21. századi infrastruktúrából, a beépített speciális orvostechnológiából és az ellátás kényelmét és biztonságát megteremtő digitális megoldásokból ügyfeleik és orvosaik egyaránt profitálnak.

Az új kórház két szakterületen szeretne új minőséget meghonosítani a hazai privát gyógyításban: ortopédiában és egynapos sebészetben is vezető szerepre törekszik. A Doktor24 már ma is piacvezetőnek számít a sebészeti beavatkozások területén: 7 műtőjében évi összesen több mint 10 ezer műtét elvégzésére képesek. A műtők közül 4 a Multiklinikán, 2 Tatán, egy pedig Székesfehérváron üzemel.

A Doktor24 Multiklinika egynapos sebészetén teljes körű ügyfélkiszolgálásra törekednek: a kínálatban helyreállító plasztikai, bőrgyógyászati, általános sebészeti és proktológiai műtétek szerepelnek, hamarosan az urológiai, fül-orr-gégészeti beavatkozások, illetve a szürkehályog-eltávolítás is helyet kap a szolgáltatások között.

A Doktor24 Multiklinikán szeptember 16-án dr. Regőczi Tamás, a Doktor24 Sebészeti Központ vezetője két proktológiai operációval indította el az egynapos sebészeti részleget, a Doktor24 Ortopédiai Centrum első térdprotézisműtétjét pedig ugyanazon a napon dr. Béres György végezte el.
Csípőből megcsinálták

A Multiklinika fekvőbetegrészlegének megnyitásával nemcsak kategóriateremtő magánkórházat nyitott a Doktor24, de egyben Magyarország vezető privát ortopédiai centrumát is létrehozta. A Doktor24 Ortopédiai Centrumban – két helyszínen: Tatán és a Multiklinikán – 51 ágyon évi 5000 végtagsebészeti műtétet terveznek.

A Doktor24 Ortopédiai Centrum orvosi teamjét egy emblematikus hazai szakember, dr. Béres György, a 2020-tól már a Doktor24 tagjaként működő, 18 éves múltra visszatekintő Doktor24 Kastélypark Klinika főigazgatója vezeti. A Multiklinika ortopédiai szolgáltatásainak jogi-szakmai hátterét is a Kastélypark Klinika biztosítja.

Ortopédiában egyszerűen verhetetlen a csapatunk – fogalmazott Lancz Róbert. – Béres főigazgató úr iskolát teremtett a tatai klinikán, ezt viszi most tovább a Multiklinikán, és az ő orvosi teamje is beköltözik hozzánk. Az elvárásaiknak megfelelően építettük meg a két legnagyobb műtőnket. Ugyancsak a vezető ortopéd és sportsebészeink között tudjuk Berkes István professzort, a Sportkórház korábbi vezetőjét, valamint Tállay Andrást, aki kiváló sebészi teljesítménye mellett a MOB Orvosi Bizottságának elnökeként, illetve a magyar olimpiai csapatot kísérő orvoscsoport vezetőjeként ismerhetünk. Több neves szakembert pedig külföldről sikerült hazacsábítani.”

Hozzátette: a közfinanszírozott ortopédiai ellátás központja Tata marad, a magánbiztosítók ügyfeleit és a privát betegeket mostantól elsősorban a Multiklinikán látják el. A betegek gyors felépülését a külföldi kórházakban is tapasztalatot szerzett kiváló szakembergárda, illetve a Magyarországon többnyire még újdonságnak számító, rövid kórházi tartózkodásra és proaktív rehabilitációra építő nyugat-európai terápiás módszerek biztosítják. A Doktor24 Ortopédiai Centrumban az ortopédia minden területén vannak specialisták, legyen szó csípőről, térdről, vállról, kézről vagy bármilyen egyéb ízületről.

Dr. Béres György elmondta: a tatai hagyományokat követve a hazai élsportolók ellátása továbbra is kiemelt feladata Doktor24 Ortopédiai Centrumnak: az itt operáló szakmai munkacsoport több tagja egyben valamelyik sportszakág válogatottjának keretorvosa is, illetve vezető hazai sportklubok és sportszövetségek – köztük a vb-re készülő Magyar Atlétikai Szövetség – is az ügyfeleik közé tartoznak.

“Szeretnénk a modern ortopédiát a – népegészségügyi szempontból is rendkívül fontos – egészséges mozgás szolgálatába állítani, ezért természetesen nemcsak élsportolókat, hanem hobbisportolókat is kiszolgálunk.” – fogalmazott dr. Béres György a tatai Doktor24 Kastélypark Klinika főigazgatója.
A Multiklinikán, illetve a Doktor24 létesítményeiben a teljes képalkotó diagnosztikai háttér (beleértve az MR-t, az intraoperatív röntgent és az ízületi ultrahangot) rendelkezésre áll a pontos diagnózis felállításához.

Azoknak akik csípő- vagy térdprotézisműtétre szorulnak, az állami ellátórendszerben jelenleg átlagosan 488, illetve 593 napot kell várniuk az operációra, tehát akár további másfél évig erős fájdalommal és korlátozott mobilitással kell együtt élniük. A NEAK adatai szerint ma több mint tizenötezer beteg vár csípő- vagy térdprotézisre.

A Doktor24 Ortopédiai Centrumban előjegyzés és előzetes vizsgálatok alapján a heteken belül elvégzett nagyízületi műtétet követően általában mindössze 6 héttel vissza lehet térni a teljes élethez. A páciensnek csak a műtét napján kell befeküdnie a kórházba, majd az operációt követően másnap a gyógytornász segítségével már fel tud állni, és akár 2-3 nappal később már hazamehet. Ezzel nagy teher kerül le a beteg válláról, hiszen ismét el tudja látni önmagát, teljes értékű életet élhet, illetve nemzetgazdasági szempontból is előnyös, mert a betegek gyorsabban visszatérnek a munkába.

A sebészeti beavatkozások mellett a Doktor24 októbertől egy erre specializálódott külön létesítményben szolgálja ki a konzervatív terápiát, műtéti felkészítést vagy utókezelést igénylő ügyfeleit. Az új, komplex rehabilitációs, regenerációs és sportdiagnosztikai centrumot a következő hetekben adják át.

Elérésre hangolva
Az M1, M7 autópályák, illetve az országos vasút- és autóbusz-pályaudvar találkozásánál elhelyezkedő, LEED, BREEAM, WELL nemzetközi minősítésekkel rendelkező irodaházban létrehozott Multiklinika megnyitásával a Doktor24 újabb jelentős lépést tett az országos szolgáltatási modell kialakítása felé, amelyet új infrastruktúra létrehozásával, valamint akvizíciók sorozatával öt éven belül szeretnének megvalósítani.

Bár a koronavírus-járvány tavaly az egész szektornak veszteségeket okozott, a 2020-ban 4,5 milliárd forint árbevételt elérő Doktor24 – a stabil hazai és nemzetközi befektetői hátterének köszönhetően – felvásárlásokkal és saját fejlesztésekkel idén is folytatta dinamikus expanzióját. Ennek részeként – az országos lefedettségű hálózat kialakítása érdekében – 2021 májusában a hazai biztosítási piac mintegy egynegyedét birtokló és az egészségbiztosításban is vezető Union Biztosítóval közösen alapította meg az Első Magánegészségügyi Hálózat Zrt.-t, amely szeptember elején megvásárolta a Közép-Dunántúl régió piacvezető privát szolgáltatóját, a LIFE Egészségcentrumot.

Az egészségügy területén három évtizedes tapasztalattal rendelkező Doktor24 Magyarország egyik meghatározó magánegészségügyi szolgáltatója. Több mint 600 kiváló szakemberrel 35 szakterületen, 7 helyszínen, 100 rendelőben nyújt alap-, járó- és fekvőbeteg-ellátást: prevenciót, diagnosztikát, gyógyítást és rehabilitációt gyermekeknek, felnőtteknek, valamint vállalati ügyfeleknek és biztosítóknak.

A komplex, egyedi igényekre szabott szolgáltatásokat kínáló céget évente mintegy 300 ezer privát ügyfél, valamint 2000 vállalkozás választja egészségügyi szolgáltató partneréül.

További információ:
Oláh Péter / PR-ego Kommunikációs Ügynökség
Tel.: + 36 30 500-5221
e-mail: olah.peter@publicrelations.hu

A Doktor24 Multiklinika szakmai vezetői:

Dr. Béres György

A Doktor24 Ortopédiai Centrum szakmai vezetője, sebész, traumatológus szakorvos, sportsebész

A sportsebészet, azon belül a térdsebészet, térdprotézis-beültetés specialistája. Sokirányú szakmai érdeklődése, kapcsolatrendszere, határterületi ismeretei, tapasztalata alapján a problémás esetek gyógyításának egyik legelismertebb hazai szakértője. Az orvosi diploma megszerzése után 1978-ban szerzett sebészeti szakvizsgát, majd a Péterfy Sándor Utcai Kórház baleseti sebészetén dolgozott. A traumatológiai szakvizsgát 1981-ben szerezte meg, fő érdeklődési területe már akkor is a sportsebészet, elsősorban a térdsebészet volt. 1995-ben létrehozta, majd vezette a Belügyminisztérium Központi Kórház mozgásszervi sebészetét. Szakmai tevékenységét 2006-tól a tatai Kastélypark Klinikán folytatta, az intézmény főigazgatójaként. Szakmai tudását többek között Németországban, Angliában, Ausztriában, Spanyolországban és az Egyesült Államokban tett tanulmányutakon fejlesztette.

A női röplabda-válogatott, majd a női tornászválogatott beosztott, később 20 éven át a magyar cselgáncsválogatott vezető orvosa volt. Jelenleg a Magyar Sí Szövetség vezető orvosa, de jól ismeri az öttusázók, birkózók, kézilabdázók, labdarúgók, kosárlabdázók sérüléseit is. A magyar olimpiai csapat orvosaként 5 olimpián vett részt, jelenleg is aktív tagja a MOB orvosi bizottságának. A sportolók ellátásán kívül több élvonalbeli táncszínház és az Operaház sportsebészeti ellátására kérték fel.

5 éven át a Magyar Arthroszkópos Társaság elnöke volt. 35 éves múltra tekint vissza az egyetemi tantermi és műtéti oktatásban, jelenleg ezekben a tevékenységében is aktív. A szakorvos- és gyógytornászképzés elkötelezett oktatója. A Kastélypark Klinikán működő ellátórendszer kidolgozója, fejlesztője, az ország egyik legerősebb végtagsebészeti szakmai csoportjának irányítója.

Egészségügyi vállalkozási tevékenységéért 2008-ban Prima Primissima díjban részesült.

Dr. Regőczi Tamás

A Doktor24 Sebészeti Központ vezetője, sebész, proktológus, plasztikai sebész szakorvos

Szakterülete a helyreállító sebészet, a lágyéksérvek, valamint a nagy hasfali sérvek modern sebészeti és plasztikai sebészeti elvek szerinti operációja. Orvosi tanulmányait az Egyesült Államokban, Németországban, valamint a Semmelweis Egyetemen végezte, ahol 1999-ben doktorált, majd sebészetből és plasztikai sebészetből tett szakvizsgát.

Több külföldi gyakorlaton is részt vett: az USA-ban egy emlősebészeti centrumban, valamint Németországban sürgősségi orvoslási és idegsebészeti továbbképzésen. A Szent Imre Kórház Sebészeti, illetve Plasztikai és Helyreállító Sebészeti részlegén dolgozott, többéves szakmai gyakorlatot szerzett gyermekek és felnőttek sürgősségi ellátásában, Zsámbékon.

Két éven át volt vezető sebész egy kanadai kórházban, ahol osztálya a legmagasabb, gyémánt fokozatú szakmai minősítést szerezte meg. 2013-ban visszatért Magyarországra.

Kiemelt szakmai érdeklődési területe a proktológia (végbélsebészet), saját proktológiai szakrendelést vezet. Nagy számban fájdalommentesen, bélvarró géppel végez Longo műtétet (PPH) előrehaladott stádiumú aranyeres betegeknél. A proktológiai esetek mellett szakterülete a hasfali sérvek helyreállító műtéte, a bőrelváltozások sebészeti ellátása, illetve az emlő szépészeti és gyógyító műtétei.

Az Egészségügyi Továbbképző Intézet (ETI) posztgraduális képzési programján 2005 óta előadó, oktató és vizsgáztató az általános sebészet teljes tárgykörében. Szakmai eredményeiről több előadás, cikk és poszter készült.

Palyazat Palyazat
Megszakítás