Palyazat Palyazat

Gyomortükrözés

A gyomortükrözés  a nyelőcső, a gyomor és a patkóbél endoszkópos vizsgálatát jelenti. Az endoszkópiás vizsgálatok ma már rutinszerűen és gyorsan elvégezhetők.

 

TUDJ MEG TÖBBET

Gyomortükrözés akár altatásban is! Specialistáink nyugodt körülmények között, diszkrét környezetben, magas szintű ellátással várnak! Specialistáink a számodra legmegfelelőbb, egyéni kezelési tervet dolgozzák ki.

Milyen tünetek esetén ajánlott a vizsgálat elvégzése?

Gasztroenterológiai vizsgálat ajánlott:

 • felhasi panaszok
 • puffadás
 • savas felböfögés
 • refluxos panaszok
 • hányinger, hányás
 • hasmenés
 • fogyás, étvágytalanság,
 • korai teltségérzés nyelési zavarok esetén.

A vizsgálatot éhgyomorra végezzük, az alapesetben 3-5 percig tartó művelet során az endoszkópot (vékony, rugalmas cső) szájon át a nyelőcsőbe vezetjük, egészen a patkóbélig. A rövid, közel fájdalommentes vizsgálat nyugodt környezetben, a vizsgálóasztalon történik, maximális diszkréció mellett. Vizsgálat előtt minden esetben szükséges Doktor24 szakorvosainak javaslata vagy beutalója.

Mikor végzünk ilyen vizsgálatot?

Amikor a gyógyszeres kezelés hatására sem enyhülnek panaszaid, érdemes a tükrözéses vizsgálatot választani.  A gasztroszkópia alkalmazható fekélyek, gyulladások, polypok, daganatok diagnosztizálására, illetve vérzések, hasi fájdalmak okának felderítésére. A vizsgálat alkalmával kimutatható fekély, gyomorhurut, esetleges daganat is.

Gasztroszkópia ügyféltájékoztató

Milyen előkészületek szükségesek hozzá?

A gyomortükrözés előtt legalább 6 órával, de legalább az orvos utasítása szerinti időintervallumban nem szabad étkezni, dohányozni.  A vizsgálatot megelőzően a szakorvos tájékozódik korábbi kórtörténetedről, gyógyszerelésről, esetleges gyógyszerérzékenységről. Egyéb különösebb felkészülést nem igényel.

Mire kell figyelni a vizsgálat után?

Orvosaink minden esetben megfelelő tájékoztatást adnak a vizsgálat utáni teendőkről. Többek között az étel- és italfogyasztás, fellépő érzékenységek, lehetséges mellékhatások kérdésköreiben. Ha bármi rendellenességet tapasztalsz, azonnal keresd fel orvosod, aki mindent megtesz a tünetek megszüntetése érdekében. Ha altatásban történt a gyomortükrözés, a vizsgálatot követően a teljes ébredésig egy megfigyelő helyiségben kell feküdni. Enni és inni csak teljesen éber állapotban szabad.

A vizsgálat befejeződik, amint orvosod meggyőződik stabil, megfelelő állapotodról, annak érdekében, hogy maximális biztonságban hagyhasd el a rendelőt.

Szolgáltatásaink

Szakembereink

Dr. Igaz Iván PhD, osztályvezető főorvos, címzetes egyetemi docens

Gasztroenterológia
Specializációk:
 • étkezéssel összefüggő hasi panaszok, gasztroenterológiai betegségek, gyomortükrözés, vastagbéltükrözés altatásban is, irritábilis bél szindróma (IBS) kezelése
Részletes adatlap

Dr. Igaz Iván PhD, osztályvezető főorvos, címzetes egyetemi docens

Gasztroenterológia

Bemutatkozás

1999-ben végzett a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. Belgyógyász és gasztroenterológus szakorvos. Rendszeresen végez endoszkópos beavatkozásokat, fő érdeklődési területe az epeúti intervenciók (ERCP) és az endoszkópos ultrahang.
Specializáció
 • étkezéssel összefüggő hasi panaszok, gasztroenterológiai betegségek, gyomortükrözés, vastagbéltükrözés altatásban is, irritábilis bél szindróma (IBS) kezelése
Tanulmányok
 • 1999. Semmelweis Orvostudományi Egyetem, általános orvos
 • 2005. belgyógyászat szakvizsga
 • 2007. gasztroenterológia szakvizsga
 • 2009. háziorvostan szakvizsga
Tagságok
 • Magyar Orvosi Kamara
Beszélt nyelvek
HU

Dr. Tulassay Zsolt

Gasztroenterológia
Specializációk:
 • gyomor és bélrendszeri betegségek
Részletes adatlap

Dr. Tulassay Zsolt

Gasztroenterológia

Bemutatkozás

Dr Tulassay Zsolt akadémikus, Széchenyi díjas egyetemi tanár a Semmelweis Egyetem klinikai PhD-képzését vezeti, az egyetem Habilitációs Bizottságának elnöke, a Gasztroenterológiai Szakmai Tagozat elnöke, belgyógyászatot, gasztroenterológiát oktat és országos szinten szervezi e szakterületeken az orvosok továbbképzését. Az Európai Gasztroenterológiai Társaság elnöke, koordinálja az európai gasztroenterológus orvosképzést, széles körű nemzetközi kapcsolatrendszert ápol. Nevéhez fűződik. A belgyógyászat alapjai című tankönyv, valamint az Onkológia tankönyvének a szerkesztése is, amely a Semmelweis Kiadó gondozásában jelent meg. A Semmelweis Egyetem és az MTA által közösen működtetett Molekuláris Medicina Kutatócsoport vezetője.
Specializáció
 • gyomor és bélrendszeri betegségek
Tanulmányok
 •  1992 gasztroenterológia szakvizsga
 •  1974 belgyógyászat szakvizsga
 •  1969 Budapesti Orvostudományi Egyetem általános orvosi diploma


Tagságok


Beszélt nyelvek
HU,EN

TUDJ MEG TÖBBET

ALTATÁSBAN VÉGZETT ENDOSZKÓPOS VIZSGÁLAT
Az altatásban végzett gyomortükrözés azoknál lehet alkalmas megoldás, akik öklendezésre vagy hányásra hajlamosak, túlérzékeny a garatreflexük, nagyon szoronganak, félnek a vizsgálattól, vagy érzékenyek a helyileg alkalmazható érzéstelenítő szerekre.

vastagbéltükrözés esetében is a lehető legfájdalommentesebb megoldásra törekszünk.

KOMBINÁLT GYOMOR- ÉS VASTAGBÉLTÜKRÖZÉS
A két endoszkópos vizsgálat egyszerre, egy alkalommal is elvégezhető altatásban. Ennek előnye, hogy a vizsgálatokra való felkészülés egyszerre történik, kevesebb időt igényel, illetve az altatást is csak egyszer kell elvégezni.

Altatásban végzett kombinált gasztroszkópiás és kolonoszkópiás vizsgálatra árkedvezményt biztosítunk, melyet a mindenkor érvényes árlistánk tartalmaz.

Ellátó intézmények

Doktor24 Multiklinika

1112 Budapest, Koszorúslány u. 1. A. ép.

Doktor24 Cityzen Egészségközpont

1134 Budapest, Váci út 37. I. emelet

Árlista

Gasztroszkópia
82 100 Ft
Kolonoszkópia
104 100 Ft
Gasztroszkópia és kolonoszkópia egyidejűleg
162 100 Ft
Kolonoszkópia altatásban
145 300 Ft
Gasztroszkópia altatásban
123 300 Ft
Gasztroszkópia és kolonoszkópia egyidejűleg altatásban
214 300 Ft
Gasztroenterológiai szakvizsgálat
35 000 Ft - 49 500 Ft
Gasztroenterológiai kontroll vizsgálat
30 000 Ft - 44 500 Ft
Megszakítás