Gyomortükrözés

A gyomortükrözés  a nyelőcső, a gyomor és a patkóbél endoszkópos vizsgálatát jelenti. Az endoszkópiás vizsgálatok ma már rutinszerűen és gyorsan elvégezhetők.

 

TUDJ MEG TÖBBET

Gyomortükrözés akár altatásban is! Specialistáink nyugodt körülmények között, diszkrét környezetben, magas szintű ellátással várnak! Specialistáink a számodra legmegfelelőbb, egyéni kezelési tervet dolgozzák ki.

Milyen tünetek esetén ajánlott a vizsgálat elvégzése?

Gasztroenterológiai vizsgálat ajánlott:

 • felhasi panaszok
 • puffadás
 • savas felböfögés
 • refluxos panaszok
 • hányinger, hányás
 • hasmenés
 • fogyás, étvágytalanság,
 • korai teltségérzés nyelési zavarok esetén.

A vizsgálatot éhgyomorra végezzük, az alapesetben 3-5 percig tartó művelet során az endoszkópot (vékony, rugalmas cső) szájon át a nyelőcsőbe vezetjük, egészen a patkóbélig. A rövid, közel fájdalommentes vizsgálat nyugodt környezetben, a vizsgálóasztalon történik, maximális diszkréció mellett. Vizsgálat előtt minden esetben szükséges Doktor24 szakorvosainak javaslata vagy beutalója.

Mikor végzünk ilyen vizsgálatot?

Amikor a gyógyszeres kezelés hatására sem enyhülnek panaszaid, érdemes a tükrözéses vizsgálatot választani.  A gasztroszkópia alkalmazható fekélyek, gyulladások, polypok, daganatok diagnosztizálására, illetve vérzések, hasi fájdalmak okának felderítésére. A vizsgálat alkalmával kimutatható fekély, gyomorhurut, esetleges daganat is.

Gasztroszkópia ügyféltájékoztató

Milyen előkészületek szükségesek hozzá?

A gyomortükrözés előtt legalább 6 órával, de legalább az orvos utasítása szerinti időintervallumban nem szabad étkezni, dohányozni.  A vizsgálatot megelőzően a szakorvos tájékozódik korábbi kórtörténetedről, gyógyszerelésről, esetleges gyógyszerérzékenységről. Egyéb különösebb felkészülést nem igényel.

Mire kell figyelni a vizsgálat után?

Orvosaink minden esetben megfelelő tájékoztatást adnak a vizsgálat utáni teendőkről. Többek között az étel- és italfogyasztás, fellépő érzékenységek, lehetséges mellékhatások kérdésköreiben. Ha bármi rendellenességet tapasztalsz, azonnal keresd fel orvosod, aki mindent megtesz a tünetek megszüntetése érdekében. Ha altatásban történt a gyomortükrözés, a vizsgálatot követően a teljes ébredésig egy megfigyelő helyiségben kell feküdni. Enni és inni csak teljesen éber állapotban szabad.

A vizsgálat befejeződik, amint orvosod meggyőződik stabil, megfelelő állapotodról, annak érdekében, hogy maximális biztonságban hagyhasd el a rendelőt.

Szolgáltatásaink

Szakembereink

Dr. Igaz Iván PhD, osztályvezető főorvos, címzetes egyetemi docens

Gasztroenterológia
Specializációk:
 • étkezéssel összefüggő hasi panaszok, gasztroenterológiai betegségek, gyomortükrözés, vastagbéltükrözés altatásban is, irritábilis bél szindróma (IBS) kezelése
Részletes adatlap

Dr. Igaz Iván PhD, osztályvezető főorvos, címzetes egyetemi docens

Gasztroenterológia

Bemutatkozás

1999-ben végzett a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. Belgyógyász és gasztroenterológus szakorvos. Rendszeresen végez endoszkópos beavatkozásokat, fő érdeklődési területe az epeúti intervenciók (ERCP) és az endoszkópos ultrahang.
Specializáció
 • étkezéssel összefüggő hasi panaszok, gasztroenterológiai betegségek, gyomortükrözés, vastagbéltükrözés altatásban is, irritábilis bél szindróma (IBS) kezelése
Tanulmányok
 • 1999. Semmelweis Orvostudományi Egyetem, általános orvos
 • 2005. belgyógyászat szakvizsga
 • 2007. gasztroenterológia szakvizsga
 • 2009. háziorvostan szakvizsga
Tagságok
 • Magyar Orvosi Kamara
Beszélt nyelvek
HU

TUDJ MEG TÖBBET

ALTATÁSBAN VÉGZETT ENDOSZKÓPOS VIZSGÁLAT
Az altatásban végzett gyomortükrözés azoknál lehet alkalmas megoldás, akik öklendezésre vagy hányásra hajlamosak, túlérzékeny a garatreflexük, nagyon szoronganak, félnek a vizsgálattól, vagy érzékenyek a helyileg alkalmazható érzéstelenítő szerekre.

vastagbéltükrözés esetében is a lehető legfájdalommentesebb megoldásra törekszünk.

KOMBINÁLT GYOMOR- ÉS VASTAGBÉLTÜKRÖZÉS
A két endoszkópos vizsgálat egyszerre, egy alkalommal is elvégezhető altatásban. Ennek előnye, hogy a vizsgálatokra való felkészülés egyszerre történik, kevesebb időt igényel, illetve az altatást is csak egyszer kell elvégezni.

Altatásban végzett kombinált gasztroszkópiás és kolonoszkópiás vizsgálatra árkedvezményt biztosítunk, melyet a mindenkor érvényes árlistánk tartalmaz.

Ellátó intézmények

Doktor24 Cityzen Egészségközpont

1134 Budapest, Váci út 37. I. emelet

Árlista


Járóbeteg ellátási áraink 2.800 Ft egészségügyi adminisztrációs díjat tartalmaznak, melyet személyes, vagy on-line megjelenésenként számítunk fel, így ha egy napon több vizsgálat történik, a díj akkor is csak egy alkalommal kerül számlázásra.
Gasztroenterológiai szakvizsgálat
35 000 Ft
Gasztroenterológiai kontroll vizsgálat
30 000 Ft
Gasztroszkópia
80 000 Ft
Kolonoszkópia
102 000 Ft
Gasztroszkópia és kolonoszkópia egyidejűleg
160 000 Ft
Kolonoszkópia altatásban
143 200 Ft
Gasztroszkópia altatásban
121 200 Ft
Gasztroszkópia és kolonoszkópia egyidejűleg altatásban
212 200 Ft
Megszakítás