Endokrinológia

Az endokrinológia a hormonok termelődéséért felelős, úgynevezett belső elválasztású mirigyek működési zavaraival, ezen kívül azok gyulladásos megbetegedéseivel és különböző daganatos eltéréseivel foglalkozik.

TUDJ MEG TÖBBET

Intézetünkben  ultrahanggal vezérelt aspirációs citológia (pajzsmirigylebeny-mintavétel vagy más néven vékonytű-biopszia) – a citológiai mintából molekuláris diagnosztika elvégzése is elérhető. Specialistáink, a legújabb technológiák alkalmazásával, személyre szabott ellátással várnak.

Aspirációs citológia

Mivel foglalkozik az endokrinológia?

Endokrinológiai szakrendelésünkön a belső elválasztású mirigyek működésével, valamint ezek öröklött és szerzett betegségeivel foglalkozunk. Ide tartoznak a különböző hormonzavarok, a menstruációs cikluszavarok, valamint a pajzsmirigy, a mellékvesék, a hasnyálmirigy, az agyalapi mirigy, valamint illetve nemi mirigyek betegségeinek ellátása. Intézetünkben a diagnózis felállításához szükséges labor- és ultrahang vizsgálatok is elvégezhetők. A kezelés során szükséges dietetikai tanácsadással kiegészítve pedig komplex segítség áll a páciensek rendelkezésére.

 

Mivel fordulhatsz hozzánk?

Szakembereink

Dr. Csitári Gergő

Belgyógyászat, Endokrinológia
Szakterületei:
  • pajzsmirigy-betegségek
  • fertilitási zavar
  • hypertónia
  • diabétesz
  • elhízás
  • PCOS
  • lipidológia
  • mellékvese és agyalapi mirigy rendellenességek
  • endokrinológiai szűrés, kontroll és konzultáció

Dr. Mikolás Esztella Zsóka Ph.D

Endokrinológia
Szakterületei:
  • fő érdeklődési körömbe a pajzsmirigy betegségek, az agyalapi mirigy betegségei, valamint az inzulin-rezisztencia tartozik. 


Tudástár

Mikor fordulj endokrinológushoz?

Pajzsmirigy vizsgálat, pajzsmirigy alulműködés vagy túlműködés, esetleg pajzsmirigy gyulladás, vagy pajzsmirigy göb tüneteivel endokrinológus szakorvoshoz kell fordulni. Ha hirtelen sokat fogytál, fáradékony vagy, sokszor vagy szomjas. Csak néhány jellemző tünet, mely miatt érdemes felkeresned endokrinológiai szakrendelésünket. Ma már egy egyszerű vérvétel eredményéből, az ehhez kapcsolódó hormonvizsgálatokból számos endokrinológiai betegség gyanúja igazolható vagy kizárható.

Pajzsmirigy betegségek

Az endokrinológiai betegségek közül elsősorban a pajzsmirigy működésének zavara miatt keresik fel intézetünket. Ez a tünet többféle módon jelentkezhet. Lehet látványos nyaki duzzanat, bőrszárazság, székelési zavar, menstruációs ciklus zavara, hajtöredezés, hajhullás. A pajzsmirigy funkció zavar örökölhető, ezért ebben az esetben gyakoribb, hogy korán, többnyire már serdülőkorban felfedezhetők a pajzsmirigy alulműködésének jelei. Ilyen esetben a szakorvos a családi kórtörténet alapján vérből végzett TSH (Thyreoidea Stimuláló Hormon – agyalapi mirigyben termelődő, pajzsmirigy működést szabályozó hormon) érték meghatározásával állíthatja fel a diagnózist. Ha ez az érték magas, mindenképpen további vizsgálatok szükségesek. Ennek azért van jelentősége, mert lányok esetében a későbbi gyermekvállalás sikeressége múlhat azon, helyre áll-e az egyensúly a szervezet összetett, érzékeny endokrin rendszerében!

Ellátó intézmények

Doktor24 Multiklinika

1112 Budapest, Koszorúslány u. 1. A. ép.

Doktor24 Cityzen Egészségközpont

1134 Budapest, Váci út 37. I.emelet

Árlista

Endokrinológiai kontroll vizsgálat
20 500 Ft
Endokrinológiai komplex szakvizsgálat (egészségkonzultációval kiegészítve)
29 500 Ft
Endokrinológiai szakvizsgálat
27 000 Ft
Endokrinológiai komplex kontroll vizsgálat (egészségkonzultációval kiegészítve)
20 500 Ft