Palyazat Palyazat

Emlővizsgálatok

Az emlő daganatok korai felismerésében fontos szerepe van az önvizsgálatnak és a szűrővizsgálatoknak.  Ilyen a mammográfia és az emlőultrahang, melyek egymást kiegészítik.

A korán felismert rosszindulatú emlőbetegségek ma már jól gyógyíthatók, azonban nekünk is tenni kell azért, hogy az esetlegesen kialakult, de tüneteket nem feltétlenül okozó betegségeket szűrővizsgálatokkal felderítsük. Járj rendszeresen emlőszűrésre!

Figyelj magadra – minden életszakaszban!

A korán felismert rosszindulatú emlőbetegségek ma már jól gyógyíthatók, azonban nekünk is tenni kell azért, hogy az esetlegesen kialakult, de tüneteket nem feltétlenül okozó betegségeket szűrővizsgálatokkal felderítsük.

20 éves kortól javasolt az önvizsgálat, aminek az a célja, hogy megismerjük magunkat és  nagyobb eséllyel vegyük észre testünk változásait. Fontos tudni, hogy a tapintható elváltozások lehetnek jóindulatú eltérések is.

Fontos! Bármilyen vizsgálat kerül elvégzésre, minden korábbi emlővizsgálattal kapcsolatos írásos és képi leletet kérünk elhozni .
Bármelyik vizsgálat elvégezhető emlő implantátummal is!

Sztereotaxiás emlő biopszia

Mit jelent az emlő sztereotaxiás mintavétel?

Az emlő sztereotaxiás mintavétel egy röntgen vezérelt eljárás, aminek célja a mammográfiás vizsgálatnál talált tisztázandó emlő elváltozás szövettani mintavétele. A lényege, hogy a mintavételt precízen és milliméter pontossággal végezzük el, hogy megfelelő mintát nyerjünk a kóros területről.

Hogyan készüljek a vizsgálatra?

A vizsgálat előkészületet nem igényel, lehet előtte enni-inni. Esetleges Lidocain érzékenységről a vizsgálatot végző orvosnak tudnia kell, ilyen esetben más hatóanyagú érzéstelenítőt használunk.

Hogyan történik a vizsgálat?

A mintavétel ülő helyzetben történik. A mintavételi helymeghatározáshoz, ill. a tű helyzetének ellenőrzéséhez, röntgenfelvételt készítünk. A mintavételt az esetek többségében egy vastag tűvel végezzük, ezért azt helyi érzéstelenítés és bőrmetszés előzi meg. Ezután a mintavételt végző tűt a megtervezett irányba vezetjük, és a kívánt területre helyezzük. A beavatkozás kb. 20-25 percet vesz igénybe. A mintavételi helymeghatározásához, ill. a tű helyzetének ellenőrzéséhez mammográfiás röntgenfelvételt készítünk.

Amennyiben nem a Doktor24 intézetében történt a mammográfiás felvétel készítése, szükségünk van annak képanyagára, illevte előtte szükséges egy előzetes konzultáció a mintavételt végző orvossal. Ennek az az oka, hogy a radiológusnak el kell dönteni, hogy valóban indokolt-e a mintavétel, ehhez gyakran kiegészítő felvételeket kell készíteni, erre pedig nincs idő a biopsziák között. Az orvosnak azt is el kell dönteni, hogy tudja-e kivitelezni a mintavételt, pl. előfordulhat, hogy olyan pozícióban van egy eltérés , hogy nem lehet jól kivitelezni a biopsziát.

Mikor nem tudjuk elvégezni a vizsgálatot?

Terhesség esetén nem tudjuk elvégezni a vizsgálatot. Implantátummal elvégezhető a vizsgálat, de előtte egyeztetni szükséges a mintavételt végző orvossal.

A vizsgálat ára: 169.000 Ft.

FONTOS!

Kérjük, hogy hozd magaddal kéi és írásos leleteidet, ha a megelőző vizsgálatok nem a Doktor24 intézményében történtek!

MELYIK EMLŐVIZSGÁLATOT VÁLASSZAM?

KOMPLEX EMLŐVIZSGÁLAT

Az emlő megbetegedésének leggyakoribb tünetei, melyekkel komplex emlővizsgálatot javaslunk!

 • csomó a mellben
 • emlőbimbó váladékozás
 • a mell bőre behúzódik
 • a mell bőre begyullad
 • a mellbimbó kisebesedik

Emellett a további esetekben is a komplex emlővizsgálatot javasoljuk:

 • bármilyen emlőpanasz panasz esetén
 • ha a családban előfordult rosszindulatú emlődaganat
 • ha 5 éven belül volt rosszindulatú daganatod
 • ha azonnal szeretnél átfogó eredményt kapni

A komplex emlővizsgálat magában foglalja a mammográfiát, az emlő tapintásos és ultrahang vizsgálatát. 30 éves kor alatt, ha nincs panasz vagy előzetesen családban már előfordult
emlőrák, az emlő ultrahangot vizsgálat elvégzése indokolt lehet.  30-35 éves kor felett pedig komplex emlővizsgálatot javaslunk. A két vizsgálat kiegészíti egymást, ezért pontosabb diagnózishoz vezet, és azonnali kiértékelést tesz lehetővé.

Hogyan történik a vizsgálat?

Először a röntgen asszisztens elvégzi a speciális röntgen vizsgálatot, aminek a neve mammográfia. Az orvos kiértékeli a felvételeket, majd meghallgatja az ügyfél panaszait, áttekinti a korábbi vizsgálati eredményeket. Majd az emlők és a hónaljárok tapintásos és ultrahangos vizsgálata történik. Végül a felállított diagnózis a javaslatokkal és teendőkkel együtt megbeszélésre kerül.

A vizsgálatra minden korábbi emlővizsgálattal kapcsolatos írásos és képi leletet kérünk elhozni! A vizsgálat emlő implantátummal is elvégezhető!

A vizsgálat ára: 42.000 Ft

MAMMOGRÁFIÁS EMLŐSZŰRÉS- FEBRUÁRBAN KEDVEZMÉNYES ÁRON

Ezt a  vizsgálatot panaszmentes ügyfeleknek javasoljuk!

A radiológiai szakasszisztens elvégzi az emlők és a hónaljárok tapintásos vizsgálatát, majd a mammográfiás felvételek elkészítése történik. A mammográfiás felvételeket két távleletező radiológus szakorvos értékeli, amennyiben a lelet negatív, akkor erről értesítjük az ügyfelet. Ha eltérés látható a felvételen, radiológus szakorvosaink a pontosabb diagnózis érdekében további kiegészítő vizsgálatokat javasolhatnak, ami lehet kiegészítő mammográfiás felvétel elkészítése, emlő ultrahang, mintavétel.

A visszahívás nem feltétlenül jelent rosszindulatú emlő daganatot. Legtöbbször jóindulatú eltérések derülnek ki, amit rendszeresen ellenőriztetni javasolt.
A vizsgálat eredményéről 10-15 munkanapon belül értesítést küldünk.

Felkészülés a mammográfiás emlőszűrésre

A vizsgálat ára: 28.000 Ft helyett 20.000 Ft!

KEDVEZMÉNYES EMLŐSZŰRÉST KÖVETŐ KIEGÉSZÍTŐ VIZSGÁLATOK:
(A vizsgálatokra akkor kerülhet sor, ha az emlőszűrésen kapott lelet nem negatív.)

– Emlőszűrést követő konzultáció 20.000 Ft
– Emlőszűrést követő emlő ultrahang és konzultáció 22.000 Ft

EMLŐ ÉS HÓNALJI NYIROKCSOMÓK ULTRAHANG VIZSGÁLAT

Az ultrahang vizsgálat, fájdalommentes és bármikor elvégezhető.

Mikor javasoljuk az emlő ultrahangot?

 • 35 éves kor alatt
 • várandósság esetén
 • panasz és panaszmentesség esetén

 

Ára: 34.000 Ft

TÜNETEK, MELYEKRE FIGYELNI KELL

 A MELL ÖNVIZSGÁLAT LÉPÉSEI  – ÖNELLENŐRZÉS

 

A rendszeres mell-önvizsgálat segítségével a mellrák már a korai kialakulási fázisban detektálható. A mellben észlelt elváltozás nem minden esetben rosszindulatú, viszont a betegség korai felismerése és kezelése teljes gyógyulást jelenthet. Az önvizsgálat azonban önmagában nem elegendő! Nem helyettesíti a szakorvosi és diagnosztikai szűrővizsgálatokat.

 

1. A menstruáció utáni napokban, egy világos helyen, tükör előtt végezd el a vizsgálatot!

 

2.  A melleket kezeddel megemelve nézd át, feltartott és leengedett karral is. Tekintsd át a mellek formáját, a mellbimbók alakját és színét.

 

3. Körkörös mozdulatokkal tapintsd át a melleket, szappanos, vagy habos kézzel, a két középső három ujjával.

 

4. Gondosan tapintsd át az egész mellet, beleértve a bimbóudvar mögötti területet és a hónaljakat is!

 

 

Dr. Zsuppán Richárd

Radiológia, Ultrahang
Specializációk:
 • has- kismedence UH vizsgálata
 • lágyrész UH vizsgálata
 • nyaki lágyrészek UH vizsgálata
 • emlő UH vizsgálata
 • nyaki erek UH vizsgálata
 • alsó végtagi vénák UH vizsgálata
Részletes adatlap

Dr. Zsuppán Richárd

Radiológia, Ultrahang

Bemutatkozás

A Pécsi Egyetem Általános Orvosi Karán szerzete meg orvosi diplomáját 2014-ben. Rezidens éveit a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Radiológiai Osztályán, szakorvosjelölti éveit az Országos Képalkotó Klinika Radiológia Osztályán töltötte, mely jelenleg is fő munkahelye. 2019 óta radiológus szakorvos. Ez elmúlt években mélyreható és széles körű tapasztalatot szerzett különböző belgyógyászati, sebészeti és sürgősségi esetek kivizsgálásában, továbbá minimálisan invazív mintavételek kivitelezésében. Érdeklődési területe az ultrahang és MR diagnosztika, a neuroradiológia, valamint az emlődiagnosztika. 2020 óta komplex emlő diagnosztikával is foglalkozik, melyből célja a közeljövőben a licenszvizsga megszerzése.
Specializáció
 • has- kismedence UH vizsgálata
 • lágyrész UH vizsgálata
 • nyaki lágyrészek UH vizsgálata
 • emlő UH vizsgálata
 • nyaki erek UH vizsgálata
 • alsó végtagi vénák UH vizsgálata
Tanulmányok
 • 2014. Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar, általános orvos
 • 2019. radiológia szakvizsga
Tagságok


Beszélt nyelvek
HU,EN

Dr. Gruber Ágnes

Mammográfia, Radiológia, ultrahang, Szakorvosunk 16 éves kor felett fogad ügyfelet.
Specializációk:
 • belgyógyászati, gasztroenterológiai, endokrinológiai, sebészeti, onkológiai, urológiai betegségek ultrahangos diagnosztikája
 • emlő betegségeinek diagnosztikája
Részletes adatlap

Dr. Gruber Ágnes

Mammográfia, Radiológia, ultrahang, Szakorvosunk 16 éves kor felett fogad ügyfelet.

Bemutatkozás

Orvosi szakképesítését 1998-ban radiológiai szakvizsgával egészítette ki. Több budapesti kórházban és néhány magánegészségügyi intézményben szerzett tapasztalatot, illetve sajátította el a radiológiai szaktudását. 2017-től a Doktor24 orvos gárdáját erősíti. Vizsgált területek: - Nyaki ultrahang vizsgálatok: ér vizsgálat, pajzsmirigy ultrahang, nyálmirigy ultrahang, nyirokcsomó ultrahang, carotis ultrahang (nyaki verőér ultrahang) - Emlő ultrahang - Hasi- és kismedencei ultrahang vizsgálatok: máj ultrahang, epehólyag ultrahang, epeutak vizsgálata, hasnyálmirigy ultrahang, vese ultrahang, lép ultrahang, húgyhólyag ultrahang, méh ultrahang, prosztata ultrahang, hasi nagyerek ultrahang vizsgálata.
Specializáció
 • belgyógyászati, gasztroenterológiai, endokrinológiai, sebészeti, onkológiai, urológiai betegségek ultrahangos diagnosztikája
 • emlő betegségeinek diagnosztikája
Tanulmányok
 • 1994. Semmelweis Orvostudományi Egyetem, általános orvos
 • 1998. radiológia szakvizsga
Beszélt nyelvek
HU,EN

Doktor24 Cityzen - Mammográfia

Mammográfia
Specializációk:
Részletes adatlap

Doktor24 Cityzen - Mammográfia

Mammográfia
Beszélt nyelvek
HU

Doktor24 Multiklinika - Mammográfia

Mammográfia
Specializációk:
Részletes adatlap

Doktor24 Multiklinika - Mammográfia

Mammográfia
Beszélt nyelvek
HU

Dr. Karczagi Lilla

Radiológia, Ultrahang
Specializációk:
 • Hasi kismedencei ultrahang 
 • Hasi ultrahang szűrővizsgálat
 • Carotis ultrahang 
 • Pajzsmirigy ultrahang
 • Lágyrész ultrahang
 • Here ultrahang
 • Emlő és hónalji nyirokcsomó ultrahang
 • Alsó végtagi vénás ultrahang 
 • Tapintásos vizsgálat, mammográfiai leletírás
 • Konzultáció, egyeztetés hozott leletek alapján vizsgálat nélkül
 • Prémium KESZ komplex emlő szűrés
 • Komplex emlővizsgálat (mammográfia + emlő ultrahang)
Részletes adatlap

Dr. Karczagi Lilla

Radiológia, Ultrahang

Bemutatkozás

Tanulmányait Debrecenben végezte, ezalatt ERASMUS ösztöndíjjal Münchenben egy hónapot töltött neuroradiológiai képzésben. A rezidensi éveit a Szegedi Tudományegyetem Radiológia Tanszékén töltötte. 2020. novemberében kiváló minősítéssel szakvizsgázott és lett radiológus szakorvos. Ezt követte egy két éves licens képzés, mely során sikeres vizsgát tett komplex emlődiagnosztika területén. Magát humános, empatikus embernek ismeri, munkáját precízen végzi.
Specializáció
 • Hasi kismedencei ultrahang 
 • Hasi ultrahang szűrővizsgálat
 • Carotis ultrahang 
 • Pajzsmirigy ultrahang
 • Lágyrész ultrahang
 • Here ultrahang
 • Emlő és hónalji nyirokcsomó ultrahang
 • Alsó végtagi vénás ultrahang 
 • Tapintásos vizsgálat, mammográfiai leletírás
 • Konzultáció, egyeztetés hozott leletek alapján vizsgálat nélkül
 • Prémium KESZ komplex emlő szűrés
 • Komplex emlővizsgálat (mammográfia + emlő ultrahang)
Tanulmányok
 • 2020- radiológia szakvizsga
 • 2022- komplex emlődiagnosztikai licenc
Tagságok
 • Magyar Orvosi Kamara
 • Magyar Radiológusok Társasága - emlő szekció
 • Európia Radiológusok Társasága
Beszélt nyelvek
HU,EN

Ellátó intézmények

Doktor24 Multiklinika

1112 Budapest, Koszorúslány u. 1. A. ép.

Doktor24 Cityzen Egészségközpont

1134 Budapest, Váci út 37. I. emelet

Árlista

Komplex emlővizsgálat (mammográfia + emlő ultrahang)
42 000 Ft
Mammográfiás emlőszűrés
20 000 Ft
Emlőszűrést követő emlő ultrahang és konzultáció
22 000 Ft
Emlőszűrést követő konzultáció
20 000 Ft
Emlő sztereotaxiás mintavétel
169 000 Ft
Megszakítás