Gyermek-laborvizsgálat

A laborvizsgálatok széles spektruma igen gyorsan elvégezhető. Így rövid idő alatt megbízható eredmények állnak az orvosok rendelkezésére, amelyek segítenek biztos döntést hozni a további vizsgálatokra, illetve a kezelésekre vonatkozóan.

TUDJ MEG TÖBBET

A gyermek számára az ismeretlen környezet, a szokatlan vizsgálati helyzetek  már okot adhatnak a félelemre. Ezért tartjuk fontosnak, hogy felvilágosítsuk, megnyugtassuk őket. A fájdalommentes vérvételhez egy speciális krémet (Emla) használunk, melyet számos országban biztonsággal alkalmaznak a gyermek egészségügyi intézmények.

Laborvizsgálatok

Laborvizsgálatok

A pontos diagnózishoz szükséges speciális allergológiai laborvizsgálatok, valamint minden olyan kiegészítő vizsgálat, amely a gyermekek allergológiai, tüdőgyógyászati valamint egyéb szakorvosi vizsgálatok közben a szakorvos részéről felvetődik, elvégezhető.

Néhány gyorsteszt, amely azonnali, értékelhető eredményt ad:
• vizelet analizálás – általános vizeletvizsgálat
• CRP – gyulladási faktor, a betegség vírusos vagy bakteriális eredetét igazolhatja

  • verejték teszt (cisztás fibrózis diagnózisához)

Mivel fordulhatsz hozzánk?

Szakembereink

Doktor24 Óbuda - Labor NEAK

Laborvizsgálat
Szakterületei:

Doktor24 CityZen - Gyermek labor

Laborvizsgálat
Szakterületei:

Tudástár

Milyen lépésekből áll a fájdalommentes vérvétel?

Érdemes tudni, hogy a „varázsszer” egy fájdalomcsillapító hatású, a gyermekek részére fejlesztett krém (Emla), melyet számos országban biztonsággal alkalmaznak a gyermek egészségügyi intézmények. A fájdalommentes vérvétel lépései: keresünk egy megfelelő vénát a gyermek kezén, egy nagyobb borsónyi krémet rányomunk a megfelelőnek ítélt bőrfelületre. A krémet nem kenjük el, hanem egy védőfóliát helyezünk rá, amely szétteríti a krémet. Körülbelül egy óra elteltével a krém hatására 5-6 milliméter mélyen érzéketlenné válik az adott bőrterület, így a szükséges idő eltelte után leszedhetjük a védő fóliát. Valóban nem is fáj a vérvétel, amelyet minden gond nélkül elvégezhetünk.

Maga a fájdalom érzése egy felnőtt számára sem mindig egyszerűen elfogadható. Felnőttként is idegenkedünk a lehetőségtől, ha egy orvosi beavatkozás fájdalommal jár. S bár tudjuk, egy jól sikerült vérvétel valójában kissé kellemetlen, de igazán fájdalmasnak semmiképpen nem nevezhető. A gyermek számára az ismeretlen környezet, a szokatlan vizsgálati helyzetek, például, hogy a kis karját nemcsak a szülő, hanem adott esetben egy számára idegen is tartja, fogja, már éppen elég szorongást okozhatnak. Ha még nem ismeri, azért, ha pedig már ismeri, akkor az adhat okot a félelemre.

Ezért tartjuk fontosnak, hogy felvilágosítsuk, megnyugtassuk őket, és gyermekközpontú intézményként minden lehetőséget megadjunk, hogy az egészségmegőrzés vagy a gyógyulás folyamatához szükséges vizsgálatokhoz, a szükségesnél több kellemetlen élmény ne kapcsolódjon.

Ellátó intézmények

Doktor24 Óbuda Egészségközpont (NEAK/Önkormányzat)

1037 Budapest, Bokor u. 17-21. - NEAK/Önkormányzati rendelés

Doktor24 Cityzen Egészségközpont

1134 Budapest, Váci út 37. I.emelet

Árlista

Gyermek laboratóriumi vizsgálat
Egyéni ár