Fül-orr-gégészeti sebészeti központ

Modern környezetben, professzionális, korszerű és személyre szabott ellátással vár. Elismert, nagy tapasztalattal rendelkező szakorvosaink a legújabb technológiák alkalmazásával a legmagasabb szintű ellátást nyújtják.

FÜL-ORR-GÉGÉSZETI MŰTÉTEK A DOKTOR24 MULTIKLINIKÁN

 • csúcstechnológiás eszközök
 • modern, nemzetközi szakmai protokollok
 • professzionális betegellátás és -utánkövetés
 • gyors műtéti időpont-előjegyzés
 • fölösleges várakozási idő nélkül
 • barátságos, kényelmes környezet

A járóbeteg szakellátáson kívül a fül-orr-gégészet széles spektrumán végzünk műtéti beavatkozásokat, a legmodernebb eszközökkel és eljárásokkal. A beavatkozásokat egynapos sebészet keretében végezzük, de néhány műtét igényelhet minimális, néhány éjszakás kórházi bent tartózkodást.

A fül-orr-gégészeti sebészeti központunk a Doktor24 Multiklinikán várja ügyfeleit a 4 műtővel felszerelt,  30 ágyas prémium-fekvőbetegellátással rendelkező Budapest legújabb és egyik legkomplexebb egészségközpontjában.

És ami a legfontosabb!

Ha a Doktor24-et választod, biztos lehetsz abban, hogy biztonságban, jó kezekben leszel, valamint mindig annyi figyelmet és gondoskodást kapsz, amennyire szükséged van!

KIEMELT SZAKTERÜLETEINK

ORR- ÉS ARCÜREGSEBÉSZET

Mivel foglalkozik az arcüreg sebészet?

Orr és arcüreg műtétnek igen sok oka lehet. A leggyakoribb tünetek a gátolt orrlégzés (pl. orrsövényferdülés, orrpolip), vagy horkolás, visszatérő arcüreggyulladás, orrvérzés. Arcüregi műtéteket az akut szövődményes arcüreggyulladás és krónikus (idült) orrmelléküreg gyulladás esetében végzünk. Ha az orrmelléküregek gyulladása több hónapig tartó és az arcüregi panaszok gyógyszeres kezelése sem használ, akkor indokolt az arcüregműtét elvégzése. Az orr- és az arcüreg műtétek célja az orr és az arcüregek légtartalmának biztosítása, valamint az arcüregek szellőzését gátló polipok eltávolítása. .

MANDULAMŰTÉTEK

Milyen típusú mandulaműtéteket végzünk?

A kórosan megnagyobbodott orrgaratmandula elzárhatja a fülkürt nyílásait, amely akut és/vagy krónikus középfülgyulladáshoz, valamint átmeneti vagy tartós halláscsökkenéshez vezethet. Az orrgaratot lezárva orrlégzési nehezítettséget, zárt orrhangzós beszédet, horkolást, az orrváladék pangását és akut/krónikus orrmelléküreg-gyulladást okozhat és tarthat fent., ezért indokolt esetben eltávolításra kerülnek

HORKOLÁSGÁTLÁS

Mivel foglalkozik a horkolásgátlás?

A horkolás a lakosság akár 40-50%-nál is előfordulhat. Az esetek többségében nincs az egészségre káros következménye, főként, amikor csak bizonyos testhelyzetben - például hanyatt fekve - fordul elő. Ám amikor már légzéskimaradással jár a horkolás (alvási apnoe), ami hosszú másodpercekig is eltarthat, annak komolyabb következményei is lehetnek. Itt megtalálhat minden információt a horkolás és légzéskimaradás okait feltáró horkolás vizsgálatról. Az éjszakai horkolás népbetegség, amely a felnőtt lakosság több mint felét érintintheti. A horkolás hangeffektusa fizikai jelenségek miatt alakul ki. Az izmok ellazulása szűkületet okoz a garattérben, emiatt a szükséges levegőmennyiséget nagyobb sebességgel kell belélegezni. A felgyorsult levegőáramlás a lágy szájpadot és a nyelvcsapot meglebegteti, eközben ritmusosan hozzáverődnek a garat hátsó falához. Ezt a zajos vibrációt nevezzük horkolásnak. A hangerő többféle is lehet. Ha csak esetenként jelentkezik (pl. háton fekve, alkohol fogyasztását követően), akkor enyhe horkolásról beszélünk. Ha viszont bármilyen testhelyzetben, egész éjszaka tart, a hangerejét a szomszéd szobában, a lakás másik részén is lehet hallani, akkor már komolyabb az állapota. A horkolás és az azzal összefüggő alvászavarok kivizsgálására bemetszés nélkül, endoszkóp segítségével feltérképezzük a garat alvás közbeni anatómiai viszonyait, feltárjuk a szűkületeket, a szövetek kóros renyheségét, hogy terápiás javaslatot készíthessünk a horkolás tartós megszüntetésére.

PAJZSMIRIGY SEBÉSZET

Mivel foglalkozik a pajzsmirigy sebészet?

A pajzsmirigy műtétet igénylő betegségeinek kezelése során endokrinológus és fej-nyak sebész szakorvosaink teamet alkotnak. Pajzsmirigy megbetegedéssel orvoshoz forduló betegek panaszai két fő csoportra oszlanak: a mirigy megnagyobbodásából származó és/vagy a hormonális túlműködésből eredő panaszokra. Jóindulatú, vagy a rosszindulatúság gyanúja esetén elvégezhető alacsony kockázatú struma műtét: egy vagy mindkét oldali lebenyének eltávolítása.

 • pajzsmirigy műtét (egy- és kétoldali)

 • Foglalj időpontot!

  GARATMŰTÉTEK

  Milyen típusú garatsebészeti műtétekkel várunk?

  .

  • Jóindulatú garat daganat eltávolítás helyi érzéstelenítésben
  • Jóindulatú garat daganat eltávolítás altatásban

  • Foglalj időpontot!

  NYAKI SEBÉSZET

  Mivel foglalkozik a nyaksebészet?

 • Nyaki ciszta eltávolítás
 • A nyaksebészetben végzett egyik műtéttípus a nyaki ciszták eltávolítása. A ciszták leggyakrabban apróbb fejlődési rendellenességként visszamaradt járatokból alakulnak ki, gyakran begyulladnak. Az operációt érzéstelenítésben, az esztétikai szempontok szem előtt tartásával végezzük.
 • Fültőmirigy (parotis) műtét
 • Intézményünkben végzünk fültőmirigy műtéteket is. A legnagyobb nyálmirigyünk megnagyobbodása, gyulladása, vagy daganata esetén eltávolítjuk a mirigy egy részét. A műtét nagy precizitást igényel, mert a fültőmirigybe ágyazva fut az arcizmok mozgatásáért is felelős agyideg.
  Foglalj időpontot!

  JÓINDULATÚ ELVÁLTOZÁSOK ELTÁVOLÍTÁSA

  Fül-orr-gégészeti jóindulatú elváltozások eltávolítása

 • Jóindulatú elváltozások, kinövések eltávolítása (helyi érzéstelenítésben műtői körülmények között
 • Jóindulatú elváltozások, kinövések eltávolítása altatásban

 • Foglalj időpontot!

  Mi történik ha műtétre jelentkezel?

  A MŰTÉT ELŐTT

  műtét elvégzése javasolt
  időpont a műtétre
  műtét költségeinek kiegyenlítése
  műtét előtti vizsgálatok
  szakorvosi konzultációk

  A műtéti igény felmerülését követően kollégáink 48 órán belül felveszik veled a kapcsolatot, esetmenedzsereink időpontot egyeztetnek, hogy a lehető leghamarabb és a számodra legmegfelelőbb időben legyen a műtét.
  A teljes körű műtéti felkészülés érdekében megszervezzük a műtét előtt szükséges szakorvosi konzultációkat és vizsgálatokat.

  Hogyan zajlanak a műtétek?

  A műtét reggelén a Multiklinikára érkezőkön minden esetben koronavírus-antigén-gyorstesztet végzünk, ezzel is a maximális biztonságot garantálva. Az akadálymentes, gyors bejutást követően a megfelelő osztályon elhelyezünk, majd szakorvosunk elvégzi a műtétet. Ezután nyugodtan pihenhetsz kényelmes szobánkban, miközben kollégáink gondosan figyelnek rád.

  MI TÖRTÉNIK A MŰTÉT NAPJÁN?

  Reggel 6:30-ig érkezés a Multi- klinikára
  Antigén- gyorsteszt elvégzése
  Szoba elfoglalása
  Találkozás az operáló- orvossal és az altatóorvossal
  Műtét
  Műtét utáni megfigyelés
  Műtét utáni konzultáció a műtétről és a hazaengedés utáni teendőkről
  Zárójelentés átvétele
  Hazaengedés kísérővel

  MULTIKLINIKA GALÉRIA

  Árak

  A műtéti árak tájékoztató jellegűek. A műtét díja az adott beavatkozás és a hozzá kapcsolódó ellátás függvényében egyedileg kerül meghatározásra az operáló orvossal történt konzultációt kövezően.

  A műtéti árak fekvőbeteg adminisztrációs díjat tartalmaznak, melynek mértéke a műtét összegétől függően: 40.000, 70.000, vagy 90.000 Ft

  Járóbeteg ellátási áraink 2.800 Ft egészségügyi adminisztrációs díjat tartalmaznak, melyet személyes, vagy on-line megjelenésenként számítunk fel, így ha egy napon több vizsgálat történik, a díj akkor is csak egy alkalommal kerül számlázásra.

  JÁRÓBETEG ELLÁTÁSI ÁRAK

  Fül-orr-gégészeti szakvizsgálat
  35.000 Ft
  Szakorvosi kontroll vizsgálat
  30.000 Ft

  PAJZSMIRIGYSEBÉSZET

  Pajzsmirigy műtét (egyoldali)
  750.000 Ft-tól
  Pajzsmirigy műtét (kétoldali)
  930.000 Ft-tól

  NYAKI SEBÉSZET

  Nyaki ciszta eltávolítás
  830.000 Ft-tól
  Fültőmirigy (parotis) műtét
  920.000 FT-tól

  MANDULAMŰTÉTEK

  Torokmandula műtét
  380.000 Ft-tól
  Orrmandula műtét
  380.000 Ft-tól
  Orrmandula műtét paracentézissel
  400.000 Ft-tól
  Orrmandula műtét ventillációs tubus beültetéssel
  410.000 Ft-tól
  Torokmandula műtét Koblációs technikával
  565.000 Ft-tól
  Orrmandula műtét Koblációs technikával
  565.000 Ft-tól
  Grommet beültetés
  230.000 Ft-tól
  Kombinált mandulaműtétek
  Csomagár

  JÓINDULATÚ ELVÁLTOZÁSOK ELTÁVOLÍTÁSA

  Jóindulatú elváltozások, kinövések eltávolítása (helyi érzéstelenítésben, műtéti körülmények között)
  230.000 Ft-tól
  Jóindulatú elváltozások, kinövések eltávolítása altatásban
  340.000 Ft-tól

  ORR ÉS ARCÜREG SEBÉSZETE

  Fess műtét (endoszkópos orrmelléküreg műtét, orrpolip műtét)
  480.000 Ft-tól
  Orrkagyló megkisebbítés helyi érzéstelenítésben RF technikával
  230.000 Ft-tól
  Orrkagyló megkisebbítés altatásban RF technikával
  340.000 Ft-tól
  Orrkagyló megkisebbítés altatásban Koblációs technikával
  540.000 Ft-tól
  Turbinoplastica
  340.000 Ft-tól
  Orrsövény műtét altatásban
  460.000 Ft-tól
  Kombinált orrműtétek
  Csomagár

  HORKOLÁSGÁTLÁS

  Alvás alatti endoszkópia (horkolásvizsgálat)
  23.0000 Ft-tól
  Alvás alatti endoszkópia + RAUPP (radiofrekvenciás uvuloplasztika) altatásban
  830.000 Ft-tól
  Koblációs lágyszájpad feszesítés
  610.000 Ft-tól
  Nyelvgyök redukció
  470.000 Ft-tól
  Hagyományos garatplasztika
  510.000 Ft-tól
  Koblációs garatplasztika
  690.000 Ft-tól
  Koblációs nyelvgyöki tonsillotomia
  690.000 Ft-tól
  Kombinált horkolásgátló műtétek
  Csomagár

  Mit tartalmaz a műtéti ár?

  A műtétek ára tartalmazza a műtét költségeit, az anesztéziát (érzéstelenítés / altatás / fájdalomcsillapítás), a kórházi tartózkodás és ellátás költségeit, a műtét utáni varratszedés és az 1. kontrollvizsgálat árát, valamint a benntartózkodás ideje alatt szükséges gyógyszerek és gyógyászati segédeszközök, illetve szükség esetén a tervezett szövettani mintavétel árát.

  MŰTÉT
  ANESZTÉZIA
  KÓRHÁZI TARTÓZKODÁS ÉS ELLÁTÁS
  VARRATSZEDÉS ÉS KONTROLL
  TERVEZETT SZÖVETTAN

  Az ár nem tartalmazza az anesztéziai konzultációt, a nem tervezett szövettani vizsgálatot, a szakorvos által nem tervezett, bent töltött plusz-éjszakák költségét, az otthoni tartózkodáshoz szükséges segédeszközök, valamint a műtétet megelőző vizsgálatok árát.

  Szakembereink

  Dr. Helfferich Frigyes, PhD

  Fej-nyak sebész, fül-orr-gégész, audiológus szakorvos
  Szakterületei: fül-orr-gégészet, pajzsmirigy sebészet,, nyaki sebészet, mandulaműtétek, orr-és arcüregsebészet, garatműtétek
  Részletes adatlap

  Dr. Tóth Eszter, PhD.

  Fül-orr-gégész, allergológus szakorvos
  Szakterületei: fül-orr-gégészet, mandulaműtétek, orr-és arcüregsebészet, garatműtétek, horkolásgátló műtétek, jóindulatú elváltozások eltávolítása
  Részletes adatlap

  Dr. Répássy Gábor

  Fül-orr-gégész szakorvos
  Szakterületei: fül-orr-gégészet, pajzsmirigy sebészet,, nyaki sebészet, mandulaműtétek, orr-és arcüregsebészet, garatműtétek, horkolásgátlás, nyaki sebészet
  Részletes adatlap

  Dr. Noszek László

  Fül-orr-gége szakorvos, Csecsemő fül-orr-gége gyógyászat
  Szakterületei: mandulaműtétek, jóindulatú elváltozások eltávolítása, orr- és arcüreg sebészete, garat műtétek
  Részletes adatlap

  Dr. Helfferich Frigyes, PhD

  Fej-nyak sebész, fül-orr-gégész, audiológus szakorvos

  Bemutatkozás

  Döntően felnőtt betegekkel foglalkozik. Kiemelt erősségei: pajzsmirigy sebészet, fültőmirigy sebészet, kisebb és nagyobb nyaki műtétek, orrsövény plasztika, endoszkópos orrmelléküreg műtétek (FESS), orrkagyló műtétek, endoscopos dacryocysto-rhinostomia (DCR, szemésszel együtt), fül alaki korrekciói.
  Specializáció
  • pajzsmirigy sebészet
  • endoszkópos orrmelléküreg sebészet
  • arcüreg sebészete
  • nyaki sebészet
  • mandulaműtétek
  • jóindulatú elváltozások eltávolítása
  • garat műtétek
  Tanulmányok
  • 1991. Semmelweis Orvostudományi Egyetem, általános orvos
  • 1996. fül-orr-gégegyógyászat szakvizsga
  • 2005. audiológia szakvizsga
  Tagságok
  • Fül-, orr-, gégegyógyászat (Otorhinolaryngologia Hungarica) c. szaklap szerkesztő (2007-2018)
  • Fül-, orr-, gégegyógyászat (Otorhinolaryngologia Hungarica) c. szaklap főszerkesztő helyettes (2018-tól)
  • Magyar Fül-Orr-Gége, Fej-nyaksebész Orvosok Egyesülete Vezetőségi tag (2008-től)
  • Magyar Fül-Orr-Gége, Fej-nyaksebész Orvosok Egyesülete Ellenőrző Bizottsági tag (2008-2010)
  • Magyar Fül-Orr-Gége, Fej-nyaksebész Orvosok Egyesülete főtitkár (2015-2019)
  • MH EK Szakmai Vezető Testület titkár (2013-tól), elnök 2021-től
  • Fül-Orr-Gégészet Szakmai Kollégiumi Tanács tag (2016-2020), Szakmai Kollégium Tagozat tag (2020-tól)
  Beszélt nyelvek
  Magyar, angol, német

  Dr. Tóth Eszter, PhD.

  Fül-orr-gégész, allergológus szakorvos

  Bemutatkozás

  Általános orvosi diplomáját (summa cum laude minősítéssel) 2004-ben szerezte a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán – 2000-ben Az évfolyam legjobb hallgatója oklevéllel ismerték el tudását, 2003/2004-ben Köztársasági Ösztöndíjban részesült . 2009-ben fül-orr-gégészet szakvizsgát tett, 2015-től klinikai immunológia és allergológia szakvizsga (folyamatban), 2019-ben PhD fokozatot szerzett. Munkahelyek: 2004-2006 PTE-ÁOK OEC Szak- és Továbbképző Központ – fül-orr-gégész rezidens, 2006. decemberétől a PTE-ÁOK Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika – egyetemi tanársegéd. 2013-2019 MH-EK Honvédkórház – adjunktus. Tagja a Magyar Orvosi Kamarának, a Magyar Fül-, Orr-, Gégeorvosok Egyesületének, valamint a European Rhinologic Society-nek. Szerkesztőbizottsági tagként részt vesz a Fül-Orr-Gégegyógyászat folyóirat készítésében.

  Specializáció
  • horkolás és alvási apnoe speciális kivizsgálása, kezelése, műtétei,
  • radiofrekvenciás horkolásgátló műtét
  • nyelvgyök műtét
  • krónikus orrmelléküreg gyulladás,
  • orrpolipózis kezelése, gondozása,
  • orrdugulás kezelés, orrlégzési nehezítettség endoszkópos vizsgálata,
  • góckutatás, krónikus mandulagyulladás és műtétei,
  • orrcsepp függőség kezelése,
  • visszatérő orrvérzések ellátása, kivizsgálása,
  • allergia kivizsgálása, kezelése,
  • halláspanaszok, fülzúgás, szédülés kivizsgálása, kezelése,
  • krónikus fülbetegségek,
  • fülkürt funkciózavar kivizsgálása,
  • kisebb nagyobb arc-nyak bőrelváltozások kivizsgálása, műtéti ellátása minimál invazív sebészeti módszerrel (radiofrekvenciás kés)
  • mandulaműtétek
  • jóindulatú elváltozások eltávolítása
  • orr- és arcüreg sebészete
  • garat műtétek
  Tanulmányok
  • 2004. Pécsi Tudományegyetem, Általános Orvostudományi Kar, általános orvos
  • 2009. fül-orr-gégészet szakvizsga
  • 2015. klinikai immunológia és allergológia szakvizsga
  • 2019. Ph.D fokozatot szerzett
  Tagságok
  • Magyar Orvosi Kamara
  • Magyar Fül-, Orr-, Gégeorvosok Egyesülete
  • European Rhinologic Society
  • szerkesztőbizottsági tagként részt vesz a Fül-Orr-Gégegyógyászat folyóirat készítésében
  Beszélt nyelvek
  Magyar, angol

  Dr. Répássy Gábor

  Fül-orr-gégész szakorvos

  Bemutatkozás

  Fül-orr-gégész szakorvos. Specializáció: általános fül-orr-gégészeti panaszok vizsgálata.

  Specializáció
  • általános fül-orr-gégészeti panaszok vizsgálata
  • orrsövény műtétek
  • radiofrekvenciás orrkagyló megkisebbítés
  • orrmelléküreg műtét (FESS)
  • bőrelváltozások eltávolítása
  • nyaki műtétek (ciszták, jóindulatú daganatok, pajzsmirigy, nyálmirigy)
  • pajzsmirigy sebészete
  • mandulaműtétek
  • garat műtétek
  • horkolásgátlás
  Tanulmányok
  • 2011. Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar, általános orvos
  • 2016. fül-orr-gégegyógyászat szakvizsga
  Beszélt nyelvek
  Magyar, angol

  Dr. Noszek László

  Fül-orr-gége szakorvos, Csecsemő fül-orr-gége gyógyászat
  Specializáció
  • mandulaműtétek
  • jóindulatú elváltozások eltávolítása
  • orr- és arcüreg sebészete
  • garat műtétek
  Beszélt nyelvek
  Magyar
  Palyazat Palyazat
  Megszakítás