Immunológia

Immunológus szakorvosaink az immunrendszer működésével kapcsolatos problémákkal foglalkoznak, annak rendellenességeit vizsgálják és kezelik.

TUDJ MEG TÖBBET

Ha rosszul működik az immunrendszer, és saját sejtjeinket idegenként ismeri fel, ellenünk fordulhat. Ilyenkor beszélünk autoimmun betegségekről. Mivel ezek tünetei gyakran általánosnak tűnnek, nehéz laikusként felismerni. Szakrendelésünkön évtizedes szaktudással és tapasztalattal rendelkező specialistáink várnak, és személyre szabott kezelési tervet dolgoznak ki számodra.

Mikor forduljunk immunológushoz?

Az immunrendszer a szervezet védekező mechanizmusa. A szokatlan gyakoriságú felső és alsó légúti hurutos tünetek, elhúzódó panaszok – például náthás állapot -, gyakran visszatérő, szájüregi afták (kellemetlen, fájdalmas, kerek vagy ovális alakú fekélyek a nyálkahártyán), a gyakoribb és súlyosabb szövődmények (arcüreg gyulladások, középfül gyulladások, hörghurutok, tüdőgyulladások) jelezhetik az immunrendszer gyenge állapotát. Az allergia az immunrendszer megbillent egyensúlyának következményeként is értelmezhető.

 

Mivel fordulhatsz hozzánk?

Szakembereink

Dr. Szappanos Ágnes

Allergológia és klinikai immunológia, Reumatológia
Szakterületei:
  • klinikia immunológia
  • reumatológia
  • szisztémás autoimmun betegségek
  • sokízületi gyulladásos reumatológiai megbetegedések
  • meddőség és a visszatérő vetélések immunológiai hátterének kivizsgálása

Ellátó intézmények

Doktor24 Multiklinika

1112 Budapest, Koszorúslány u. 1. A. ép.

Árlista

Immunológiai kontroll vizsgálat
20 500 Ft
Immunológiai szakvizsgálat
27 000 Ft