Amikor a gyulladáscsökkentés fontos része a dietoterápiának, akkor jól tudnak jönni kifejezetten gyulladáscsökkentő nassolni valók, melyek megkönnyítik a szigorú étrend betartását.
Chia puding bogyós gyümölcsökkel
Hozzávalók:
- 1 dl zabtej
- 2 evőkanál chia mag
- édesítőszer, pl. eritrit, stevia
- vanília őrlemény
- kis teáskanál fahéj
- kis pohár fagyasztott bogyós gyümölcs
Elkészítés:
Összekeverjük a növényi tejet, az édesítőszert, vanília őrleményt, fahéjat és a chia magot. Állni hagyjuk legalább 2-3 órára, de a legjobb, ha egy egész éjszakát tud állni. A gyümölcs 2/3-át összenyomjuk egy villával, majd egy tálka aljára tesszük. Erre kerül a chia puding, majd záró rétegként megszórjuk a maradék bogyós gyümölccsel. Ízlés szerint minimum 80%-os étcsoki forgáccsal még ízesíthetjük.