Palyazat Palyazat
Doktor24 Blog
Milyen okok állnak a pajzsmirigy alulműködés hátterében?

Összegyűjtöttük, hogy milyen okok állnak a pajzsmirigy alulműködés hátterében? Mik a tünetei, és miért fontos, hogy időben kezeltessük a problémát?

2024. április 23.
Mit tehetünk a téli betegségek ellen?

Dr. Rácz Gabriella csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvosunk segítségével összegyűjtöttük az őszi-téli betegségek főbb tudnivalóit, melyek segítenek dönteni, hogy mikor forduljunk gyermekorvoshoz, meddig maradjon otthon a gyermek, hogyan segíthetjük egészségének megőrzésében?

2023. december 21.
Miért fontos az emlők ultrahang vizsgálata?

Cikkünkben Dr. Karczagi Lilla radiológus szakorvos mutatja be az emlőszűrés fontosságát.

2023. május 25.
Nem mindenki tud örülni a tavaszi virágzásnak – itt az allergiaszezon!

Írásunkban allergológus szakértőnk tippjeit foglaltuk össze az allergiás nátha tüneteinek enyhítésére.

2023. április 12.
Mikor fordulj gyermekeddel orvoshoz?

Dr. Kovács Tibor csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvosunk segítségével összegyűjtöttük azokat az általánosabb tüneteket, amelyek jelentkezésekor könnyebben el tudjuk dönteni, hogy mennyire súlyos dolog állhat az állapotromlás háttérben.

2022. december 2.
Van remény és segítség a tüdő daganatok ellátásában is!

Írásunkban Dr. Bittner Nóra PhD onkológus, onkopulmonológus szakorvost kérdeztük, aki az Uzsoki utcai kórház Onkoradiológiai osztályának osztályvezetője.

2022. november 25.
Változókori emésztőszervi panaszok

Írásunkban Dr. Igaz Iván , a Doktor24 gasztroenterológus szakorvosa foglalja össze a tudnivalókat, a változókori emésztőszervi porblémák tekintetében.

2022. november 18.
Allergia: mit tartogat az őszi-téli időszak?

Írásunkban Dr. Göndöcs Rita, a Doktor24 csecsemő- és gyermekgyógyász, gyermek pulmonológus szakorvosa hívja fel a figyelmet a szervezetünket olykor jelentősen igénybe vevő allergiás panaszok kapcsán.

2022. november 10.
A gyaloglás, mint sport

A gyaloglás az alapvető mozgásformák közé tartozik és a rendszeres testmozgás
fontosságát nem lehet eleget hangsúlyozni. Alábbi írásunkban Dr. Tatay Kornélia, a
Doktor24 belgyógyász-kardiológus szakorvosa a gyaloglás egészségmegőrző hatásairól
beszél.

2022. szeptember 26.
Adjunk-e édesítőszert a gyermeknek?

Sok családban használnak édesítőszereket cukor helyett – a gyermekeknek is biztonsággal adhatók ezek? Ihász Katalin dietetikus segítségével összefoglaltuk, amit a témában szülőként tudnunk kell.

2022. szeptember 13.
A comb és a fenék fájdalmai

Kellemetlen tünetekkel és komoly fájdalmakkal jár, de nem egyszerű diagnosztizálni − a piriformis-szindrómával kapcsolatos tudnivalókat foglaljuk össze.

2022. szeptember 7.
Gyakran náthás a gyerek? – 6 tipp a fül-orr-gégésztől

Folyik az orra, szörcsög, tüsszög – ismerős tünetek?

2022. augusztus 3.
Amit a csipőszűrésről tudni kell

Nagy jelentősége van annak, hogy mikor ismerik fel a csecsemőkori csípőproblémákat, hiszen az időben megkezdett kezeléssel jól gyógyítható ez az állapot.

2022. augusztus 3.
Mi állhat az alvászavarok hátterében?

A napjaink minden percét meghatározza az éjszakánk, az, hogy mennyit és hogyan alszunk. Várdi Katalin alvásszakértő sok érdekes információt elárul az alvászavarok hátterében álló okokról, és megoszt néhány hasznos ötletet is arról, hogyan segíthetjük az alvásunkat. 

2022. július 20.
Rés a pajzson: Az autoimmun betegség

Nyakunkon az allergiaszezon: tavasztól kora őszig ismét előtérbe kerül szervezetünk immunrendszerének karbantartása, betegségei és gyógymódjai.

2022. július 20.
Érelmeszesedés és érszűkület: jóval többen érintettek, mint ahányan tudnak róla

Figyelem! Lehet, hogy − tünetek híján − nem is tudunk róla, hogy az érelmeszesedés már elkezdte rombolni szervezetünket! Segítünk, hogy időben felismerhessük a bajt, és megelőzhessük az érszűkületet!

2022. június 17.
Nyár a gyerekorvos szemével – Égési sérülések, balesetek

Égési sérülések esetén fontos az azonnali hűtés. Az égés pillanatában elszenvedett szöveti sérülést ugyan már nem lehet visszafordítani, de a nagy kiterjedésű szövetroncsolódás azonnali hideg folyóvizes hűtéssel mérsékelhető.

2022. június 16.
Nyár a gyerekorvos szemével – Napszúrás, láz, folyadékpótlás

A nyári kánikulában meglehetősen gyakori napégést, napszúrást, hőpangást úgy lehet megelőzni, ha a legnagyobb hőségben – délelőtt 11 és délután 15 óra között – nem tartózkodunk a napon, vagy árnyékba húzódunk.

2022. június 16.
Nyár a gyerekorvos szemével – Fertőzések

A jó idő beköszöntével nemcsak a szabadtéri programlehetőségek száma gyarapodik, hanem az ezekhez kapcsolódó potenciális veszélyeké is. Dr. Kovács Tibor gyermekorvos segít eligazodni a tavaszi-nyári időszakra jellemző gyermekbetegségek és egyéb veszélyforrások között.

2022. június 16.
Így vegyük fel a harcot a magasvérnyomás-betegség ellen

A magasvérnyomás-betegséghez (hipertónia) társított konkrét tünetek már egy előrehaladott állapotot és szervi károsodást jelezhetnek − tudtuk meg a Doktor24 tapasztalt kardiológus-belgyógyász szakorvosától, aki szerint a magasvérnyomás-betegség megelőzéséhez elengedhetetlen, hogy rendszeresen járjunk szűrővizsgálatokra, és ellenőriztessük vérnyomásunkat. 

2022. június 16.
Az uszodaszemölcs

Az uszodában könnyen összeszedhető vírusos szemölcsöt mindig kell, hogy lássa gyermekbőrgyógyász szakorvos.

2022. június 16.
Gyomorfájás? Ne kezdjünk pánikolni!

A gyomorfájdalom meglehetősen összetett probléma, a gyógyulása pedig csak akkor várható, ha sikerül megtalálni a panaszokért felelős kórképet, és ennek megfelelő kezelésben részesül a páciens.

2022. június 16.
A kullancscsípés veszélyei

Bár az elmúlt években az enyhe téli időjárásnak köszönhetően szinte egész évben találkozhatunk kullanccsal, a tavaszi-nyári hónapokban regisztrálják a legtöbb kullancscsípést.

2022. június 6.
A csalánkiütés

csalánkiütés égő, viszkető érzést keltő, halvány vörös bőrkiütés, amely bármely testrészen jelentkezhet. Ritkán heves allergiás reakció résztüneteként is előfordulhat, együtt járhat a száj nyálkahártyájának (torok, garat) duzzanatával, hasmenéssel esetleg ájulással.

2022. június 6.
A légkondicionáló berendezések veszélyei

A klímaberendezések elmaradt tisztítása és fertőtlenítése miatt kórokozók, atkák, penészgombák spóráinak milliói, por, és még számos allergén anyag kerülhet az autó, a helyiség levegőjébe.

2022. június 6.
Megszakítás